‘Moet ik mijn vriend vertellen dat ik in het verleden contact had met zijn broer?’ 

contact broertje

Wat zou jij de vrouw adviseren? 

Emilia* (24) is inmiddels zeven maanden samen met haar vriend (22). Toch loopt ze continu met een ‘geheim’ rond. In het verleden heeft ze namelijk een gezellige nacht gehad met een van zijn broers. Emilia twijfelt enorm of ze het haar vriend moet vertellen, omdat ze niet voor gedoe wil zorgen. 

Oudere broers 

“Ik was bevriend met de oudere broers van mijn vriend, voordat ik hem ontmoette of zelfs maar van zijn bestaan wist”, begint Emilia op het forum Reddit. “Laten we de oudste broer voor het gemakt Tygo* noemen en de middelste Jason*. Op de middelbare school ging ik vaak uit met hen en onze andere vrienden. Ik was een beetje verliefd op Tygo, dat is iets wat mijn vriend ook weet.” Echter was Jason altijd degene die met Emilia flirtte. 

Dronken zoenen 

“De eerste keer dat ik Jason ontmoette, hebben we gezoend. We hadden allebei gedronken en sliepen op de bank bij een van onze vrienden.” De twee hebben het die nacht heel gezellig gehad, maar ze hebben nooit het bed met elkaar gedeeld. “Er is verder niks gebeurd en het is bij die ene avond gebleven. Daarna hebben we er ook nooit meer over gepraat, we zijn gewoon vrienden gebleven.” De intimiteit betekende niets voor Emilia en Jason. “We hebben elkaar nooit leuk-leuk gevonden, het was gewoon een dronken actie.” 

Geen pijn doen 

Een paar jaar later ontmoette Emilia haar huidige vriend. “Hij was meteen in mij geïnteresseerd, maar ik was aanvankelijk terughoudend om met hem te praten vanwege mijn geschiedenis met zijn broer.” Uiteindelijk kon ze hem toch niet weerstaan en inmiddels hebben de twee al zeven maanden een gelukkige relatie. “Ik hou van mijn vriend en ik zou hem nooit pijn willen doen. We vertrouwen elkaar, dat vertrouwen wil ik niet beschadigen. Daarom heb ik deze bewuste nacht tot dusver voor mezelf gehouden — in de veronderstelling dat het niets voor mij of Jason betekende.” Emilia is bang dat het meer kwaad dan goed zou doen als ze het haar vriend zou vertellen. 

De hele familie  

“Onlangs bracht mijn vriend een situatie ter sprake, die bij mij voor veel twijfels heeft gezorgd”, gaat Emilia verder. “Hij is ooit samen geweest met een meisje, die blijkbaar óók een relatie met zijn broers heeft gehad. Hij was van streek en veroordeelde haar, omdat ‘ze de hele familie rondging’.” Emilia voelde zich enorm schuldig en aangesproken. “Ik heb het gevoel dat ik de verkeerde beslissing heb genomen door het hem niet te vertellen.” 

Breuk met vriend of broers 

“Onze vrienden en familie lijken allemaal blij voor ons te zijn, dus ik verwacht niet dat iemand het ooit aan mijn vriend zou vertellen. Alhoewel je die garantie natuurlijk nooit hebt.” Mocht haar vriend het ooit van een ander te horen krijgen, zou dat de situatie alleen maar erger maken, schat Emilia in. “Maar als ik het hem zelf vertel, ben ik bang dat dit een breuk zal veroorzaken tussen ons óf tussen hem en zijn broers.” Beide situaties zijn natuurlijk voor niemand wenselijk. 

Advies 

“Ik wil het juiste doen”, besluit Emilia. “Hij betekent alles voor mij, ik wil hem niet kwijt. Ik ben gewoon bang om te verpesten wat we hebben.” Op het forum vraagt ze advies over de situatie. Wat zou jij Emilia adviseren? 

*De namen in dit artikel zijn niet de echte namen van deze mensen. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam u/shaycos.

Lees ook: Vrouw hield pasgeboren baby weg bij schoonmoeder die op sterven lag 

Bron: Reddit | Beeld: Pexels