Ouders zetten zoon op straat omdat hij homo is: ‘Wij zijn jouw ouders niet’

uit huis homo

De jongen ontving een hartverscheurend appje van zijn vader en gaat hiermee viral

Mounir Jamal (18) vertelde op zijn veertiende aan zijn gezin dat hij homoseksueel is. Dat werd absoluut niet geaccepteerd. Na vier jaar vol fysieke en mentale mishandeling en bedreigingen, hebben zijn ouders hem het huis uit gezet. 

Uit de kast

“Ik wilde het eigenlijk niet vertellen, want ik had al het vermoeden dat het niet geaccepteerd zou worden”, vertelt Mounir aan LINDA.meiden. Zijn vader is moslim en hoewel zijn moeder dat niet is, is zij het wel eens met zijn vaders keuzes. Toen Mounir op zijn veertiende uit de kast kwam, waren zijn ouders woedend. “Ik werd mentaal en fysiek helemaal afgetuigd. Ik wist dat mijn leven vanaf dat moment vreselijk zou zijn”, vertelt hij. Hij mocht helemaal niets meer. “Mijn telefoon werd drie maanden lang afgepakt, mijn social media werd verwijderd en ik mocht niet meer alleen op mijn kamer zitten.”

Donkere periode

Mounir mocht alleen nog maar naar school en naar werk. Zijn ouders houden alles in de gaten. “Ze waren waarschijnlijk bang dat ik zou afspreken met bepaalde mensen en iets zou doen wat ’te gay’ was.” Vier jaar lang leefde de jongen in een hel. “Ik zat toen in een heel donkere periode en dreigde mezelf voor de trein te gooien. Mijn ouders zeiden daarop: ‘Dat moet je lekker doen. Dan zijn wij eindelijk van je af’. Ze moedigden me gewoon aan om mezelf van kant te maken.”

Uit huis gezet

Na vier jaar vol fysieke en mentale mishandeling gebeurt er iets waar Mounir liever niet over praat. Het heeft als gevolg dat zijn ouders hem het huis uit zetten. Zijn ouders zeiden: “Hier is je paspoort, boven staat een koffer. Je mag weggaan en we hoeven niet te weten waar je heengaat. Wij zijn jouw ouders niet meer.”

Appje

Twee weken later ontvangt de 18-jarige jongen uit het niets een bericht van zijn vader. Helaas lijkt zijn vader niet geïnteresseerd te zijn in hoe het met Mounir is, of hij veilig is en of hij een plek heeft om te slapen. Daarentegen stuurt hij een hartverscheurend appje, waarin hij heel strikt en zakelijk is. “Zorg dat je bij ons uitgeschreven bent. En zorg dat je de telefoon op jouw naam krijgt, anders ga ik hem blokkeren. Ik geef je één week”, aldus de vader naar zijn zoon.

View this post on Instagram

Dit is een persoonlijk bericht en zou het heel fijn vinden als je het zou lezen… Deze foto is een bericht wat ik heb gekregen van mijn ouders die mij 2 weken geleden ( 5 dagen na mijn 18e verjaardag ) op straat hebben gezet omdat ik op mannen val. Ik ben gay, ben ik altijd al geweest en valt niet te veranderen. Ik ben 4 jaar geleden uit de kast gekomen bij mijn ouders en op dat moment stond heel mijn leven ondersteboven… Ik werd op elk moment gecontroleerd, werd bedreigd, heb trauma’s opgelopen, en dat alles om het feit dat ik homo ben… Je eigen vlees en bloed zet je op straat omdat het geloof belangrijker is dan je kind… ik heb dingen meegemaakt die je als (toen) 14 jarige nooit meegemaakt had hoeven hebben. Ik heb jarenlang in een depressie gezeten omdat ik in de grond gestampt werd. De schuld krijgen van alles waar jij niks aan kan doen, en horen dat je jezelf van kant moet maken omdat ze dan van je af zijn. Dit hoor je niet horen als kind zijnde… Ik beteken niks meer voor ze. Ergens ben ik blij dat ze mij uit huis hebben gezet, want ik weet niet wat ik mezelf aan had gedaan als ik daar nog 4 jaar had moeten zitten. We leven in 2020 en het zou niks uit moeten maken wie of wat je bent. Deel dit alsjeblieft en zorg dat homohaat de wereld uit word geholpen… Dankjewel voor het lezen💗

A post shared by 𝖒𝖎𝖊𝖗𝖔𝖘 (@mieros___) on

Geen tranen meer

Vanzelfsprekend reageert Mounir emotioneel op het bericht. “Ik was kwaad. Boos om het feit dat ze mij op straat hebben gezet en twee weken later niet eens vragen of ik überhaupt wel een plek heb gevonden om te slapen”, zegt hij. Maar hij kan er niet meer om huilen. “Al die tranen hebben ze de afgelopen jaren al uit me geperst.”

Viral

Moedig als hij is, deelt Mounir het bericht van zijn vader op zijn Instagram. “We leven in 2020 en het zou niks uit moeten maken wie of wat je bent. Deel dit alsjeblieft en zorg dat homohaat de wereld uit wordt geholpen”, schrijft de 18-jarige jongen onder de foto. Al snel krijgt de foto ruim honderdduizend likes en talloze reacties. Ook celebs als Jim Bakkum, Carice van Houten en Tim Hofman betuigen hun steun aan Mounir.

Veilig

Inmiddels heeft Mounir in zijn Instagramverhaal gedeeld dat hij veilig is en een plek heeft om te slapen. Ook krijgt hij professionele hulp bij deze traumatische gebeurtenissen. In zijn verhaal wil hij vooral iedereen bedanken voor de steun die hij heeft ontvangen.

Lees ook: 4 manieren om een ruzie met je partner uit te praten

Bron: LINDA.nl | Beeld: Unsplash