Vrouw vraagt zich af: ‘Ik vind mijn man te dik, maar hoe vertel ik hem dit?’

partner te dik

De vrouw voelt zich niet meer aangetrokken tot haar partner

In een forum op de website Kidspot doet Jenny haar verhaal. Zo vertelt de vrouw over haar man, die sinds hun huwelijk flink is aangekomen. Jenny voelt zich niet meer seksueel aangetrokken tot haar man en vraagt om hulp. Kun je je man vertellen dat je hem te dik – en daardoor niet meer aantrekkelijk – vindt? En hoe pak je dit in hemelsnaam aan?

Zo’n 30 kilo aangekomen

In haar eerlijke verhaal vertelt Jenny dat haar man sinds hun huwelijk wel 30 kilo aankwam. Haar man had altijd al wat kilo’s te veel, maar door emotionele eetbuien zijn er flink wat kilo’s bijgekomen. Ondanks dat Jenny nog veel van haar man houdt, voelt ze zich alles behalve seksueel aangetrokken tot haar lief. “Soms kijk ik ’s avonds naar hem als hij op de bank zit en dan walg ik. Zijn buik is enorm”, schrijft Jenny.

Goede bedoelingen

Jenny wil benadrukken dat ze zich niet fijn voelt over deze situatie. Ze ziet altijd het beste in mensen en houdt absoluut niet van roddelen. Maar zijn fysieke voorkomen en de momenten in bed doen haar niet veel goeds. “Wanneer we in bed liggen zit z’n buik altijd in de weg”, schrijft Jenny. Daarnaast is het delen van de lakens niet meer wat het geweest is. “Er zijn nog maar een paar posities mogelijk, dus het is altijd hetzelfde.”

Advies van een expert

Op het forum vertelt Jenny dat zij een sekstherapeut vroeg om advies. Volgens de therapeut is het key om te herinneren waarom je ooit verliefd werd op je lief. Is het zijn fantastische humor? Ruikt je partner altijd lekker? Of ben je gevallen voor zijn fijne stem. Focus je vervolgens volledig op deze punten en laat het gewicht van je partner even los. Een goede relatie draait om meer dan uiterlijke aantrekkingskracht.

Helpen in plaats van pijn doen

Volgens de website Everyday Health is het vooral belangrijk je partner niet constant te vertellen dat-ie af moet vallen. Bied daarentegen juist aan om te helpen, maar vertel iemand niet wat te doen. Hier houden mensen simpelweg niet van. Praat met je partner over zijn gewicht en bied aan om er samen de strijd tegen de kilo’s aan te gaan. In plaats van de strenge vrouw uit te hangen, kun je samen met je partner juist gezonde boodschappen inslaan, de keuken vrij maken van ongezond voedsel en samen dagelijks een stuk wandelen – wat ook nog eens goed voor jullie relatie is. Daar komt nog bij: kom jij nog geen gram aan van vier chocoladerepen, maar je partner wel? Wees er van bewust dat je in zijn bijzijn niet helemaal los kunt gaan. Denk aan elkaar!

Lees ook: Vader vraagt zich af: ‘Heb ik verkeerd gehandeld door te insinueren dat mijn dochter lelijk is?’

Bron: Kidspot, Everyday Health | Beeld: Unsplash