Pasgeboren baby poseert met spiraaltje van moeder in de hand

baby pasgeboren spiraaltje

Het spiraaltje van de moeder bleek niet helemaal goed te zitten

In een Vietnamees ziekenhuis gebeurde onlangs iets bijzonders. Een kersverse baby kwam ter wereld, samen met het spiraaltje van zijn moeder. De baby werd vlak na de geboorte gefotografeerd met de spiraal in z’n handje. Een opmerkelijk geval, wat inmiddels al duizenden keren op Facebook is gedeeld. 

Niet goed op z’n plek

In het Vietnamese ziekenhuis zette een 34-jarige moeder onlangs een kersverse baby op de wereld. Ondanks dat de vrouw zo’n 2 jaar geleden haar Mirena spiraaltje liet plaatsen, bleek de vrouw toch zwanger. De vrouw was al moeder van twee kinderen en wilde hierom een derde zwangerschap voorkomen. Naar vermoeden is de spiraal na het plaatsen plotseling gaan verschuiven. Hierdoor is de kans om zwanger te raken alsnog aanwezig.

Foto’s vanuit het ziekenhuis

Het ziekenhuis waar de baby geboren werd heeft vlak na de geboorte een aantal foto’s op Facebook geplaatst. Op de foto zien we de pasgeboren baby met een spiraaltje in de hand. Of de spiraal daadwerkelijk in het handje zat tijdens de geboorte is onduidelijk. Het spiraaltje zou ook voor de foto in het handje gelegd kunnen zijn.

Em bé rất dũng cảm, phá tan phương pháp KHHGĐ của mẹ để gia nhập bằng được ‘’bể khổ’’ cùng nhân loại! 😅Thật tuyệt vời!#san2dkqthp#san2dakhoaquoctehaiphong#embedungcam#vongtranhthai

Geplaatst door Khoa sản 2 – Bệnh viện đa khoa quốc tế Hải Phòng op Maandag 29 juni 2020

Niet de eerste keer

Al een aantal jaren geleden verscheen er een soortgelijke foto op het internet. In 2017 beviel in het Amerikaanse Dexter een vrouw van een baby. Ook deze vrouw zou ‘beschermd’ zijn met een Mirena spiraal. Vlak na de geboorte werd het spiraaltje in het handje van de baby gelegd voor de foto. Met als caption ‘Mirena fail‘ ging ook deze foto destijds het hele internet over.

Lees ook: Kleinste pasgeboren baby ter wereld van 268 gram is na vijf maanden gezond

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Facebook Khao Sàn 2