Vrouw vraagt om hulp: ‘Ben ik nog verliefd op mijn partner?’

vrouw hulp verliefd

‘Als ik eraan denk dat we niet meer samen zijn, maakt dat me wel erg verdrietig’

Sanne* is inmiddels zo’n twee jaar samen met haar vriend Nico. Ze wonen een jaar samen, en hoewel alles in het begin heel leuk was, krijgt ze nu haar twijfels. Zelf zegt ze dat Nico de aardigste man op de wereld is, maar dat ze geen gevoelens meer voor hem heeft. Ze weet dus ook niet of ze het moet uitmaken, of dat ze het nog even moet aankijken. Op Reddit vraagt ze om advies.

Sneller geïrriteerd

“Ik ben nu iets meer dan twee jaar samen met mijn vriend Nico”, begint Sanne haar verhaal op het online platform Reddit. “We wonen nu ongeveer een jaar samen, maar ik weet gewoon niet meer wat er met me aan de hand is en wat ik wil. Nico is echt de aardigste man met wie ik ooit ben geweest en zijn familie behandelt mij ook geweldig. Hij is ongelooflijk geduldig en lief voor mij.”

Toch merkt Sanne dat er iets aan de hand is. “Ik merk dat ik steeds sneller geïrriteerd raak en wat sneller een wrok koester naar hem toe. Ik zeg soms ook dingen tegen hem die ik helemaal niet meen. Ik weet dat ik hard kan zijn, maar nu weet ik eigenlijk niet zo goed wat ze oorzaak is. Ben ik niet meer verliefd op hem? Want eerlijk is eerlijk, wie behandelt iemand van wie je heel veel houdt nou zo?”

Ongemakkelijk

“We zijn ook niet meer intiem geweest sinds vorig jaar”, gaat Sanne verder. “Als ik intiem zeg, bedoel ik zoenen. Om de een of andere reden voel ik me daar zó ongemakkelijk bij”, geeft ze toe. “Vroeger genoot ik van de intimiteit, maar nu is het iets geworden waarvan ik niet eens weet hoe ik het moet fixen of hoe ik erover moet praten met hem. Ik heb het gevoel dat opnieuw beginnen heel erg raar zou zijn.”

Advies

Toch blijft Sanne een beetje verward over de hele situatie. “Als ik eraan denk dat we niet meer samen zijn, maakt dat me erg verdrietig”, geeft ze toe. “Ik denk dat ik een geweldige partner zou verliezen. Ik voel me aangetrokken tot zijn persoonlijkheid in het algemeen, en soms ook wel fysiek. Ik ben alleen nog nooit extreem verliefd geweest op iemand. Dus dit is ook niet heel erg nieuw voor mij. Wie kan me helpen?” Wat zou jij Sanne adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam Various-Ad-6619.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock