Man onthult: ‘Ik vertik het om op alle kinderen van mijn ex-vriendin te passen’

man kinderen oppassen

‘Ze zei dat ik me moest vermannen en haar moest helpen als de vader van haar allereerste kind’

Ben* heeft samen met zijn ex Eva een zoontje van twaalf jaar. Ze zijn uit elkaar gegaan toen hun zoon drie maanden was, maar konden het daarna altijd nog goed met elkaar vinden. Ze hebben hun zoon dan ook altijd samen opgevoed, maar toch is er wat veranderd de afgelopen drie jaar. Nadat de twee uit elkaar gingen, heeft Eva nog vijf kinderen gekregen met andere mannen. Met deze mannen heeft ze geen contact meer, waardoor ze er vanuit ging dat Ben soms ook op de andere kinderen oppast. Hier is Ben echter niet gediend, waardoor hij nu zijn verhaal doet op Reddit

Grens aangeven

“Nadat Eva en ik uit elkaar zijn gegaan heeft ze met nog vijf verschillende mannen kinderen gekregen”, begint Ben zijn verhaal op het online platform. “Voor zover ik weet is er geen enkel van de mannen betrokken in het leven van de kinderen. Mijn ex voedt dus alle andere kinderen alleen op zonder hulp. Sinds twee jaar woont ze in een andere stad en heb ik de voogdij over onze zoon. Omdat ik nog goed met haar kan, heb ik er dus voor gezorgd dat zij onze zoon maandelijks ziet en meer tijd met hem in de zomer krijgt.”

“Ik heb de kinderen van mijn ex dus een aantal keren gezien, en ik probeerde altijd lief voor ze te zijn”, gaat Ben verder. “Maar hoe meer ik met die kinderen praatte, hoe meer ze vroeg om hen te ‘helpen’. Ik trok daar een grens omdat ik haar niet wilde aanmoedigen om nog meer kinderen krijgen of op mij te rekenen met financiële hulp.”

Oppassen

Ben legt uit dat het allemaal begon met de vraag of hij ook geld wilde geven voor de verjaardagen van haar andere kinderen. “Eva werd twee jaar geleden dakloos nadat haar vorige huisbaas het huis had verkocht. Echter, was ze zelf te laat met het regelen van een ander huis, waardoor ze dakloos werd. Ik kreeg toen de tijdelijke voogdij over onze zoon. Dit veranderde uiteindelijk in de volledige voogdij toen ze naar een andere stad verhuisde.”

“Nu vraagt mijn ex of ik overdag op haar kinderen wil passen nu het vakantie is, maar ik heb nee gezegd”, gaat Ben verder. “De redenen daarvoor zijn omdat het drie uur rijden is, wat betekent dat ik ook ’s nachts bij haar zou moeten slapen. En dan verwacht ze ook nog eens dat ik het voor niets doe! Daarnaast is ze wéér zwanger, waardoor ik het gevoel krijg dat ze opnieuw het gevoel krijgt dat ik de verantwoordelijkheid over al haar kinderen ga nemen.”

Dikke ruzie

Ben was erg duidelijk in zijn beslissing. “Toen ik nee zei, kregen we hele dikke ruzie. Ze zei dat ze het moest zien als een manier om onze zoon te laten zien dat je altijd aardig moet zijn voor anderen. Ze zei dat ik me moest vermannen en haar moest helpen als de vader van haar allereerste kind. Nu geeft ze me dus een enorm schuldgevoel, waardoor ik er nu over nadenk om het tóch te doen. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Ben adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam Away-Neighborhood156.

Lees ook: Moeder onthult: ‘Ik wil niet meer dat mijn dochter bij haar beste vriend gaat spelen’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock