Dit kun je het beste eten als je ’s avonds laat nog honger hebt

honger

Zo kun je gezond snacken en vervolgens lekker slapen

Soms heb je ’s avonds ineens zin om een (ongezonde) snack uit je keukenkastje te trekken. Dat lijkt dan een goed idee, maar later heb je spijt omdat je te vol zit en daardoor niet kunt slapen. Wat is nou een gezonde, vullende snackoptie die je slaapritme niet verstoort?

Vol gevoel én lekker slapen

Na het avondeten heb je ineens zin in een snack. Herkenbaar? Je bent zeker niet de enige. De verleiding om naar een ongezonde snack te grijpen, is op dat moment vaak groot. Op de avond zelf lijkt dat geen slecht idee, maar op de lange termijn worden je lijf en je slaapritme daar niet blij van. Wat is nou een gezonde optie waar je voor kunt kiezen als je ’s avonds ineens snackdrang hebt? Wij vertellen je meer over een optie die weinig calorieën bevat, niet zwaar op de maag ligt en ervoor zorgt dat je daarna nog wel lekker kunt slapen.

Stuk fruit

Voedingsdeskundige Lisa Moskovitz is er in een interview met Well + Good heel duidelijk over: zowel honger als een te vol gevoel zijn niet goed voor je slaap. “Met honger naar bed gaan kan de kwaliteit van je slaap net zo beïnvloeden als met een te volle maag gaan slapen”, aldus Moskovitz. Een stuk fruit is volgens haar ideaal om ’s avond je snackhonger mee te stillen, zonder dat je daarna in de problemen komt. De beste optie op dat gebied? Een banaan. Bananen bevatten veel kalium en magnesium, wat ervoor zorgt dat je spieren zich makkelijker kunnen ontspannen. Daarnaast bevatten ze veel vezels, waardoor je er vol van raakt én het vervolgens makkelijk kunt verteren.

Extra fijne optie

Een extra goede combinatie blijkt eentje te zijn waar je waarschijnlijk niet zo gauw aan denkt: banaan met pindakaas. In pindakaas zit veel tryptofaan, wat door je brein wordt omgezet in serotonine. Daardoor verbetert je stemming en krijg je een gevoel van tevredenheid en kalmte. Serotonine werkt slaapbevorderend en kan ook wel gezien worden als een voorloper van melatonine. Banaan met pindakaas is dus de ideale avondsnack als je daarna ook nog van een goede nachtrust wilt profiteren. Eet smakelijk en slaap lekker!

Lees ook: Bietensap tegen acne? Deze TikTokker laat zien dat het werkt

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash, Chan