11 verrassende dingen die je kunt schoonmaken met een kledingstomer

6. Vlekken van tapijt

Heb je een hardnekkige vlek op je tapijt, autostoelen of meubels? Dan kan de kledingstomer uitkomst bieden. Het apparaat helpt de vlek ‘los’ te maken, waardoor je hem makkelijker uit de bekleding haalt. Houd het apparaat minsten vijftien centimeter van de vlek en laat het ongeveer dertig seconden stomen. Dep vervolgens met een doek op de vlek en herhaal dit tot de vlek eruit is. Eventueel kun je een vlekverwijderaar gebruiken voor het laatste beetje.

7. Schimmel op voegen

Schimmels en hoge temperaturen gaan niet samen. De kledingstomer is dan ook een ideaal middel om schimmel uit je voegen te krijgen. Je veegt het er gemakkelijk af met een doekje, nadat je het apparaat op de schimmels hebt gezet.

8. Zeepresten

Maak zeepresten op douchedeuren, tegels, sanitair en andere oppervlakken gemakkelijk los met de kledingreiniger. Daarna haal je het er met een doekje gemakkelijk vanaf en is alles weer spic en span!

9. Ramen en spiegels

Ramen en spiegels zijn ontzettend lastig om goed (en streeploos) schoon te maken. Ook hierbij is de kledingstomer ideaal. Gebruik de stoom van het apparaat om de vlekken en het vuil van spiegels en ramen los te maken. Je hebt daarna alleen nog een doek of wisser nodig om het oppervlak streeploos droog te maken. Je hebt geen reinigingsmiddelen meer nodig!

10. Auto

De kledingstomer is niet alleen ideaal om binnen schoon te maken. Het is ook ideaal om te gebruiken als je de auto schoonmaakt. De stoom kan je helpen om hardnekkig vuil op wieldoppen en bumpers te verwijderen. Maar ook om vlekken uit de bekleding en matten te halen. En vergeet ook de spiegels en ruiten niet. Die kledingstomer is een echte alleskunner!

11. Speelgoed

Het speelgoed van je kind(eren) moet er af en toe ook aan geloven. Kinderen zitten overal met hun handen en mond aan, waardoor er veel bacteri├źn op het speelgoed komen. Gelukkig kun je met de kledingstomer gemakkelijk (plastic) speelgoed en knuffels reinigen en desinfecteren. Boeken, (beschilderd) houten speelgoed en ander speelgoed met papieren elementen moet je niet met de kledingreiniger schoonmaken.

Pagina 2/2

Lees ook: Leren jasje schoonmaken? Op deze manier doe je dat het beste

Bron: The Spruce | Beeld: Videostill YouTube