9x de beste feelgoodfilms op Netflix

Feelgoodfilms

Van Maid in Manhattan krijgen wij nooit genoeg!

Met prachtig weer zullen we niet snel voor de tv hangen voor een filmmarathon, maar als het keihard regent zijn wij zeker wel te porren voor een filmpje of twee. Herkenbaar, en heb je wel zin in een paar feelgoodfilms? Wij hebben een paar van de leukste films die op Netflix staan voor je verzameld. 

Baaldag

Als je een baaldag hebt gehad, is niets fijner dan even je gedachten verzetten met een goede film. Hoewel er duizenden goede dramafilms bestaan, kijk je op zo’n moment natuurlijk liever een fijne feelgoodfilm. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? We hebben een paar van onze favoriete feelgoodfilms die op Netflix staan voor je op een rijtje gezet.

1. Senior Year

Actrice Rebel Wilson speelt een 37-jarige cheerleader die na een coma van 20 jaar ontwaakt. Ze heeft haar middelbare school nooit af kunnen maken en is daarom vastbesloten weer terug te gaan naar de middelbare school.

2. Falling Inn Love

Als Gabriela haar baan verliest en haar relatie verbreekt, gooit ze het roer drastisch om. Ze wint een wedstrijd om een herberg te runnen in Nieuw-Zeeland en besluit daarheen te verhuizen. Het opknappen van de herberg neemt echter veel meer tijd in beslag dan ze had verwacht. Gelukkig helpt haar knappe buurman Jake haar een handje…

3. Carrie Pilby

Carrie Pilby is hoogbegaafd en studeerde op haar veertiende al aan Harvard. Inmiddels is ze afgestudeerd, maar lukt het haar nog niet helemaal om de wereld om haar heen te begrijpen. Dat levert hilarische, aangrijpende en hartverwarmende situaties op.

4. Julie & Julia

Fans van Meryl Streep én lekker eten kennen deze film vast al. Julie Powell (Amy Adams) is dol op koken en besluit alle 524 recepten van chef-kok Julia Child (Meryl Streep) in één jaar te maken.

5. Legally Blonde

Legally Blonde kunnen we inmiddels bijna dromen, maar deze film mag toch niet in dit rijtje ontbreken? Elle Woods besluit naar Harvard te gaan om rechten te studeren om haar ex-vriendje te bewijzen dat ze veel meer is dan alleen een knappe dame.

6. Maid in Manhattan

Maid in Manhattan is ook zo’n feelgoodfilm die we al heel vaak hebben gekeken, maar waar we nooit genoeg van krijgen. Jennifer Lopez speelt Marisa, een alleenstaande moeder die kamers schoonmaakt in een luxe hotel. Als een van de gasten een oogje op haar krijgt, doet zij zich voor als een gast uit hoge kringen, en voor Marisa het weet ontstaat er een mooie romance. 

7. The Blind Side

De dakloze, Afro-Amerikaanse tiener Michael Oher zwerft rond op straat als de welgestelde Leigh Anne (Sandra Bullock) hem opvangt in haar gezin. Samen met haar familie moedigt ze Michael aan om het beste uit zichzelf te halen en om American Football te gaan spelen. Uiteindelijk wordt hij een succesvol American Football-player. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

8. To all The Boys I’ve Loved Before

Lara Jean Covey schreef alle jongens op wie ze ooit verliefd was een brief. Ze verstuurde ze alleen nooit, maar op een dag vindt haar zusje de brieven en besluit deze allemaal te versturen. En dat levert Lara Jean chaos, nieuwe vriendschappen en een mogelijke liefde op.

9. Wonder

August Pullman heeft een aangeboren afwijking aan zijn gezicht en is nooit eerder naar school gegaan. Hij kreeg altijd thuis les van zijn moeder, maar daar komt verandering in als hij naar groep 7 gaat. Met hulp van zijn ouders en nieuwe vrienden probeert hij zijn draai te vinden op school en in zijn nieuwe wereld.

Lees ook: ‘Mijn zus eist de trouwjurk van onze moeder op, terwijl ik ‘m heb gekregen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Beeld: Netflix