Maxime Meiland licht tipje op van de bruidssluier: ‘Een beetje zwierig’

Maxime Meiland

Het duurt niet lang meer tot Maxime in het huwelijksbootje stapt

Stukje bij beetje krijgen we steeds meer te horen over de grote Meiland-Molkenboer-bruiloft die deze zomer plaatsvindt. Maxime Meiland stapt dan in het huwelijksbootje met haar Leroy. En zoals elke bruiloft heeft dat nogal wat voeten in de aarde! In het programma Heb ik wat van je aan? vertelt de Meiland-dochter over haar perfecte bruidsjurk.

Maxime Meiland in nieuw programma

Bij de perfecte bruiloft hoort natuurlijk ook de perfecte jurk. Maar 100% zeker weten dat je dé jurk hebt gevonden? Dat kan soms best even duren. Maxime Meiland verschijnt als één van verschillende BN’ers in het nieuwe programma Heb ik wat van je aan?. In deze nieuwe show krijgen elke aflevering drie jonge mode-ontwerpers de kans om een outfit voor een bekende Nederlander te maken. Olcay Gulsen presenteert de gloednieuwe Net5-serie en ontwerp-veteraan Mart Visser schuift aan als mentor. Uiteindelijk kiezen de bekende dames zélf welke van de drie creaties het beste bij hun wensen passen.

Zo zoekt Daphne Deckers een outfit voor een musical-première, en wil Irene Schouten glamorous voor de dag komen bij een gala. En voor Maxime Meiland is de uitdaging wel heel bijzonder: de drie jonge ontwerpers krijgen namelijk de taak om de jurk voor haar openingsdans te ontwerpen.

Meiland-bruidsjurk

Voor zo’n speciale jurk kijken de designers uiteraard goed naar de wensen van Maxime. “We gaan uitpakken”, deelt de dochter van Martien en Erica. De eerste prioriteit is dat haar dansjurk lekker zit. Ze licht direct een tipje van de sluier op: “We zijn echt op dansles gegaan, dus dat wordt een heel dingetje. Hij moet goed zitten en hij moet een beetje zwierig zijn. Dus niet te zwaar, gewoon lekker om het lijf”, legt ze uit. Ook kiest Maxime voor klassiek wit. “Ik wil wel echt een bruidsjurk”, deelt ze hierover. “Maar voor de rest, ik dacht ik laat mij gewoon verrassen en ik zie wel hoe het aan mijn lijf zit; hoe het voelt. Het gaat ook gewoon vaak om het gevoel dat je bij een jurk krijgt.”

Bruiloft

Daarnaast deelt Maxime nog een paar kleine details over hoe de bruiloft er verder uit gaat zien. “Ik vind het belangrijk dat iedereen er is, onze dierbaren, vrienden en familie. Als er maar drank is en eten.” Natuurlijk gaan de Meilandjes een goed feestje maken van de dag. “Trouwen doe je maar één keer, dus je moet wel uitpakken. Clairetje gaat de ringen dragen. Dat zei ze eigenlijk bijna direct nadat hij mij gevraagd had”, legt Maxime uit. Bovendien mag moeder Erica haar dochter weggeven. En Martien? “Mijn vader gaat lekker ouwehoeren met iedereen en een beetje wijn drinken, dat wat hij het beste kan. Een kleine speech zou leuk zijn, maar ik zie het allemaal wel.” Wij kunnen in elk geval niet wachten op de beelden!

Heb ik wat van je aan? is vanaf woensdag 24 augustus om 20.30 uur wekelijks te zien op Net5.

Lees ook: Maxime Meiland doet boekje open over haar aanstaande trouwjurk

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Linda, Spreekbuis | Beeld: Brunopress