Aanstaande bruid biecht op: ‘Ik wil mijn kleine nichtje niet als bruidsmeisje’

bruidsmeisje

Kan ze dit wel maken tegenover haar familie?

Een bruiloft is voor veel mensen de mooiste dag van hun leven. En wanneer je wil dat alles perfect verloopt, zit je niet te wachten op iemand die roet in het eten gooit. Miriam* is bang dat als haar kleine nichtje bruidsmeisje wordt, haar huwelijksdag compleet in de soep loopt. Op het platform Reddit deelt ze haar frustraties.

Bruidsmeisje

Miriam begint haar verhaal op Reddit met: ”Mijn verloofde en ik zijn onze bruiloft aan het plannen en wilden in eerste instantie dat zijn nichtje (3) en mijn nichtje (5) bruidsmeisjes zouden zijn. Mijn nichtje Marie is het enige kleine meisje in mijn familie, dus de hele familie verwacht ook wel enigszins dat zij deze taak zal krijgen op onze bruiloft.” Maar er is iets wat Miriam de laatste tijd bezighoudt. ”Ik ben absoluut dol op mijn nichtje, maar nadat ik haar vorige week als bruidsmeisje op de bruiloft van mijn broer heb gezien, wil ik haar liever niet meer op de mijne.”

Gedrag

”Veel familieleden – waaronder ikzelf – denken dat mijn nichtje zich in het autismespectrum bevindt”, gaat ze verder. Toch weigeren haar zus en zwager dat dit ook maar enigszins een mogelijkheid is. ”Op de bruiloft van mijn broer zijn er dingen voorgevallen die ik gewoon echt niet op mijn huwelijk wil. Voorbeelden hiervan zijn onder meer het gooien van de bloemblaadjes naar de gasten; dit deed ze op een hele agressieve manier – grappig bedoeld weliswaar, maar ik vind dat niet gepast. Ook was ze de hele ceremonie door aan het lachen, was ze op het altaar overdreven aan het dansen terwijl ze hun geloften uitwisselden, klom ze tijdens het diner op de tafels, en pakte ze op de dansvloer de microfoon om aan te kondigen dat ze moest poepen”, vertelt ze gefrustreerd.

Miriam vertelt dat Marie enig kind is en dat haar ouders denken dat dit gedrag volkomen normaal is voor haar leeftijd. Haar capriolen zijn volgens hun gewoon schattig. ”Het is dus niet gemakkelijk om hen te vragen haar beter in de gaten te houden, en eerlijk gezegd vertrouw ik dat ook niet. Ik hou van mijn nichtje, maar in formele situaties zoals deze is ze gewoon onvoorspelbaar”, legt Miriam uit.

In dubio

”Ik voel me een tikkeltje egoïstisch omdat ik denk dat mijn kleine nichtje mijn bruiloft zal verpesten, maar ik was vorige week echt al boos terwijl het niet eens míjn grote dag was. Stel je voor hoe ik me voel wanneer ik zelf de bruid ben.” Miriam vertelt dat haar nichtje nog steeds zal worden uitgenodigd voor de bruiloft – dus er zal waarschijnlijk wel het een en ander gebeuren – maar het aanstaande koppel is het erover eens dat ze niet willen dat ze deel uitmaakt van de ceremonie.

Miriam vraagt lezers om advies: ”Hoe vertel ik ons besluit aan mijn zus en haar dochter? Ik heb geen idee hoe ik respectvol kan uitleggen dat we haar niet langer als bruidsmeisje willen.”

De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Vast-Virus-4404.

Lees ook: ‘Ik ben erachter gekomen dat mijn man nog een tweede gezin heeft’ 

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels