Eliza onderging een abortus tegen wens van ex in: ‘Hij vond dat ik het recht niet had’

abortus wens ex in

Eliza was in eerste instantie niet van plan haar ex in te lichten over de zwangerschap

Stel: je relatie strandt, jij en je ex spreken elkaar bijna niet meer en dan kom je erachter dat je zwanger bent. Het overkwam Eliza. Een week nadat zij en haar ex een einde breiden aan hun relatie, ontdekte ze dat ze zwanger was. Ze wilde geen moeder worden en beëindigde de zwangerschap. Haar ex was het hier echter niet mee eens.

Verzwijgen

Eliza* en haar ex waren nog maar net uit elkaar toen ze erachter kwam dat ze zwanger was, zo schrijft ze op het forum Reddit. Ze wist dat ze de zwangerschap niet door wilde zetten en was in eerste instantie niet van plan haar ex hierover in te lichten. “Ik vertrouwde een vriendin mijn situatie toe en vertelde haar dat ik een abortus wilde laten uitvoeren. Zij besloot echter om dit aan mijn ex te vertellen.”

Reden van relatiebreuk

Eliza is van mening dat het haar lichaam is en daarmee haar besluit. Bovendien vindt ze haar ex niet stabiel genoeg om een kind op te voeden. “Mijn ex is een drugsverslaafde”, zo licht ze toe. “Op het moment dat we samenkwamen was hij clean, maar na een jaar samenzijn begon hij weer te gebruiken.” Hij verzweeg het maanden voor Eliza en toen ze erachter kwam, weigerde hij hulp te zoeken. “Hij stal zelfs geld van me om drugs van te kopen.” Uiteindelijk bekende Eliza’s ex de verslaving en het stelen van het geld en dat was voor haar het moment om de relatie te beëindigen.

Eigen lichaam

Uit elkaar gaan leek voor Eliza het einde te zijn van alle gedoe met haar ex. Maar ze bleek zwanger. Eliza nam een vriendin in vertrouwen over de zwangerschap, maar die vriendin vertelde het aan haar ex. Die op zijn beurt boos werd. “Hij vindt dat het zijn kind is en dat ik geen abortus mag ondergaan. Ik ben het niet met hem eens. Het is mijn lichaam en mijn keus. Hij begon te tieren en verzekerde me ervan dat hij kon veranderen en dat een baby juist was wat we nodig hebben.” 

Geen goed toekomstperspectief voor kind

Eliza ziet het echter anders. Ze vindt dat ze (nog) geen kind kan opvoeden. “Ik ben een student met weinig geld en moet nog twee jaar studeren. Hij is blut en is amper in staat een baan langer dan drie maanden aan te houden.” Eliza beëindigde om die redenen toch de zwangerschap. Wat vind jij? Heeft Eliza juist gehandeld?

*Eliza is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum plaatste ze haar bericht onder de naam Complete_Goat.

Lees ook: Vrouw verkocht uit geldnood kat van dochter (8): ‘Ze ziet me nu als een monster’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash