Met deze snelle test weet je of het asfalt te heet is voor de poten van je hond

hond

De grond kan soms erg heet worden

Een snelle blik op het weerbericht voor de komende week leert ons dat zomerse temperaturen ons tegemoet komen. Wij kunnen het soms erg heet krijgen, maar hetzelfde geldt voor onze viervoeters. Echter draagt je kwispelende vriend geen schoenen en kan het ‘m letterlijk te heet worden onder de poten.

Maar wanneer is het dan te heet?

Bescherming

Omdat wij vrijwel altijd schoenen dragen (en daarnaast ook nog eens sokken) voelen we de hitte van de grond niet zo snel, maar onze honden lopen zonder bescherming rond. Het is daarom aan ons hondenbaasjes om te checken of de grond, met name het asfalt, niet te heet is voor de poten van onze beste vriend.

Test

Met name asfalt kan erg snel heet worden. Om te checken of je hond hier veilig op kan lopen zonder zijn poten te verbranden, is er een heel makkelijk trucje om even toe te passen. Plaats de achterkant van je hand vijf seconden op de desbetreffende grond. Is het te heet voor je hand? Dan is het ook te heet voor de poten van je hond.

Gevolgen

Het is erg belangrijk dat je de ondergrond altijd even checkt bij warm weer. Doe je dit niet? Dan kan je hond ernstig letsel aan de poten oplopen, bijvoorbeeld scheurtjes in de kussentjes.

Lees ook: Zien: pientere blindengeleidehond neemt baasje mee naar zijn lievelingswinkel

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Her Family | Beeld: Pixabay