Een badge dragen tijdens je menstruatie? In deze winkel gebeurt het

badge ongesteld

Het cartoonfiguur Seiri-chan staat in Japan symbool voor de menstruatie

Wanneer wij ongesteld zijn, hangen we dat meestal niet aan de grote klok. Sterker nog, we proberen er vaak zo discreet mogelijk mee om te gaan. In Japan ligt dat net even anders. Ten minste, als het aan winkelmanager Takahiro Imazu ligt. Vrouwen die in zijn winkel werken, worden namelijk aangemoedigd om tijdens hun menstruatie een badge te dragen. De actie moet het onderwerp uit de taboesfeer halen.

Wat vind jij van deze actie?

Seiri-chan badge

Op de badge is cartoonfiguur Seiri-chan afgebeeld, dat in Japan symbool staat voor de menstruatiecyclus. Het personeel van de winkel – die voornamelijk menstruatieproducten verkoopt – is niet verplicht de button te dragen, zo benadrukte de winkelmanager bij het presenteren van het idee. Imazu legt uit aan de Japanse nieuwssite WWD: “In Japan heerst de neiging om vrouwelijke seksualiteit en menstruatie in de taboesfeer te plaatsen. De waarde van jongeren zijn op dit gebied aan het veranderen. Maar niet alle klanten zullen hier blij mee zijn.”

Seksuele intimidatie op de werkvloer

Dat inderdaad niet iedereen de actie kan waarderen, is inmiddels wel duidelijk. Na een stortvloed aan klachten overweegt de winkel om de menstruatiebadges weer weg te doen. Volgens critici zouden de buttons seksuele intimidatie op de werkvloer in de hand werken, een probleem dat in Japan steeds meer aandacht krijgt. Volgens de eigenaren van de winkel in Osaka was de actie puur bedoeld om sympathie tussen vrouwelijke werknemers te kweken. “Maar we hebben veel kritiek gekregen. We zullen onze plannen heroverwegen”, laat een van hen weten.

Lees ook: Deze merkwaardige ballerina’s van Jimmy Choo gaan het hele internet over

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Videostill