Bizar: ‘Het pasgeboren kind van mijn ex-vrouw heeft mijn achternaam’

achternaam

‘Het klinkt gewoon obsessief’

Robbert* is zeven jaar getrouwd geweest met zijn ex-vrouw Jasmijn. Vier jaar geleden scheidden ze en gingen ze allebei hun eigen kant op. Door praktische redenen behield Jasmijn de achternaam van Robbert, iets wat hij niet leuk vond maar wel begreep. Onlangs beviel Jasmijn van een baby en onthulde ze de naam. Hier was Robbert niet blij mee… Op Reddit uit hij zijn frustraties.

Bevestiging

“Onlangs is Jasmijn, mijn ex-vrouw, bevallen van haar baby”, begint Robbert zijn verhaal. Op Facebook plaatste ze een foto en onthulde ze de naam van haar kindje.” Robbert schrijft dat een vriend van hem het naar hem doorstuurde met een opmerking over de achternaam. “Hij vroeg me of ik haar zwanger had gemaakt”, vertelt hij. “Daarna namen nog vier anderen contact met me op om me te feliciteren met de geboorte van mijn zoontje of vroegen ze om bevestiging dat het mijn kind was. Mijn moeder zei zelfs dat erover werd gepraat in de kerk!”

Achternaam

“Een paar dagen later kwam ik Jasmijn en haar zus tegen in de stad. Ik feliciteerde haar, maar vroeg wel meteen naar de naam van het kindje.” Jasmijn vertelde de naam, waarop Robbert naar de achternaam vroeg. “Toen vertelde ze me dat het kindje mijn achternaam heeft. Ze vroeg zelfs nog of dat een probleem was.” Op dat moment werd Robbert heel erg kwaad. “Mijn achternaam is zeer uniek, aangezien mijn familie oorspronkelijk niet uit Nederland komt.”

Obsessief

“Door deze actie denken mensen nu natuurlijk dat ik de vader ben van het kind en dat is niet zo”, schrijft hij gefrustreerd. “Het erge is nog: de vader is gewoon in beeld, dus ik weet niet wat er aan de hand is en waarom het kind niet gewoon zijn achternaam heeft gekregen.” Robbert vertelde Jasmijn rechtuit dat het heel erg raar was dat het kind zijn achternaam heeft en dat hij op geen enkele manier verbonden is aan het kind. “Het klinkt gewoon obsessief”, vervolgt hij. “Ik heb zelf helemaal geen kinderen met haar. Ze heeft nog een dochter uit een andere relatie, maar ik heb helemaal niks te maken met haar kinderen. Belachelijk! Wat moet ik doen?” Wat zou jij tegen Robbert zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam TheCallipygianDuck.

Lees ook: ‘Mijn vriend filmde ons stiekem toen wij intiem waren in de slaapkamer’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels