Openhartig: ‘Ik kan de vrouw van mijn beste vriend niet uitstaan’

Vrouw relatie

De relatie heeft volgens Thijs veel rode vlaggen

Thijs* en Mike zijn al meer dan tien jaar bevriend, en Thijs is heel blij met de lange vriendschap. Hij heeft alleen veel moeite met Emma, de vrouw van Mike. Het is nu zelfs zo erg dat hij haar niet kan uitstaan en niet meer met het koppel wil afspreken. Op het platform Reddit doet hij zijn verhaal en vraagt om advies.

Irritatie

“Mike en Emma hebben elkaar via een datingapp ontmoet en na een paar dagen praten besloten ze om af te spreken”, begint Thijs zijn verhaal. De relatie van Mike en Emma ging daarna vrij snel en binnen een paar maanden woonden ze samen en waren ze getrouwd. “Maar sinds een paar maanden begin ik mij enorm te irriteren aan Emma, alsof ik een kant zie die ik nog niet eerder heb gezien.”

Negatief ingesteld

“Aan de buitenkant is Emma fysiek aantrekkelijk, ziet ze er erg schattig en kinderlijk uit. Maar aan de binnenkant is ze erg kinderachtig en vooral giftig”, gaat de man verder. Emma heeft bijvoorbeeld de neiging om veel te klagen, vaak over andere mensen. “Zelden zegt ze iets positiefs, ik vind het vermoeiend om tien minuten in haar aanwezigheid door te brengen met haar klachten en roddels.”

Egoïstisch

Toen Mike zich voor het eerst als arts registreerde, maakte Emma ook een paar opmerkingen waar Thijs het moeilijk mee heeft. “Haar eerste gedachten waren: kan ik stoppen met werken nu mijn man arts is? Dit schiet me echt in het verkeerde keelgat. Het lijkt alsof ze erg egoïstisch is en alleen denkt wat er voor haar in zit.” Volgens Thijs heeft Emma zelf geen eigen ambities of motivatie om iets te doen.

Jaloers

Wanneer Mike op buitenlandse reizen gaat voor werk, gedraagt ze zich volgens Thijs ook heel jaloers. Hij legt uit: “Ze is niet blij dat haar man de tijd voor zichzelf heeft en een eigen leven kan leiden. Ze kan niet zonder hem en dat laat ze ook heel duidelijk aan hem merken”.

Creditcard

Als kers op de taart, gebruikt ze ook de creditcard van haar man zonder te zeggen. “Aan kleding, parfum, wijn en nog meer wijn”, vertelt Thijs. “Ik vind het nogal onverantwoordelijk van haar om te doen. Het lijkt een rode vlag en het lijkt me dat ze niet de juiste persoon voor hem is. Ik wil dit heel graag tegen Mike zeggen, maar ben bang dat ik hem dan kwets.” Wat vind jij wat hij moet doen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam Sarahblack88

Lees ook: ‘Een medepassagier werd boos op ons omdat onze zoon huilde’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels