Moeder houdt borstkanker geheim voor dochter (16): ‘Ik wil haar niet tot last zijn’

De moeder redeneert dat haar dochter al genoeg stress heeft

Elke ouder hoopt dat zijn of haar kind mag opgroeien zonder zorgen. Houdt dat in dat je je kinderen dan maar moet afschermen van naar nieuws? Het is wel waar deze moeder voor koos. Onlangs werd er borstkanker bij haar gediagnosticeerd, maar ze wil haar dochter hier (nog) niet van op de hoogte stellen. 

Ze wil het haar dochter pas vertellen wanneer ze in remissie is.

Erg druk

“Mijn 16-jarige dochter ervaart veel stress en daarom heb ik besloten om haar niet lastig te vallen met mijn stadium 1 borstkankerdiagnose”, schrijft de moeder op het forum Reddit. “Mijn dochter is een junior in high school en ze volgt vijf vakken op een hoog niveau”, vervolgt de vrouw. Ze vertelt dat haar dochter het bovendien te druk heeft om lichamelijke veranderingen op te merken. “Ik ben 45 pond afgevallen, dus ik vertelde haar dat ik mijn dieet heb omgegooid (wat overigens waar is) en ik heb zo’n 40 centimeter van mijn haar laten knippen. Naar haar weten deed ik dat omdat ik een verandering wilde. Bovendien zit mijn dochter veel op haar kamer om huiswerk te doen, ze heeft het daarom te druk om deze dingen op te merken.”

Geheim

“Ik heb een paar mensen verteld over mijn diagnose. Ze vinden dat ik verkeerd zit door het mijn dochter niet te vertellen. Mijn dochter ervaart momenteel veel meer stress dan ik ooit voor haar zou willen. Ik heb het gevoel dat dit voor nog meer stress zal zorgen, terwijl daar geen reden voor is”, redeneert de moeder. “Het is stadium 1 en ik ben ervan overtuigd dat ik na de eerste ronde chemo in remissie zal zijn. Ik ben van plan om het haar dan te vertellen.”

Lees ook: Vader is ten einde raad: ‘Ik betaal mijn dochter om af te vallen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash