Vader is ten einde raad: ‘Ik betaal mijn dochter om af te vallen’

De vader maakt zich steeds meer zorgen om zijn dochters gewicht

Als ouder wil je er alles aan doen om te zorgen dat je kind gezond en gelukkig is. Dus wat doe je als je ziet dat je kind langzaam steeds voller wordt? Een Amerikaanse vader kwam op het onconventionele idee om zijn dochter te betalen om af te vallen. Goed idee? Volgens zijn vrouw niet. Hij vraagt het internet daarom nu om advies.

Voor elk uur dat zijn dochter in de sportschool spendeert, betaalt de vader haar 15 dollar.

Aankomen

Een 53-jarige vader laat op het forum Reddit weten dat hij zich erg zorgen maakt om zijn dochters gewicht. Volgens de vader is zijn dochter nogal aangekomen en het gaat volgens hem al lang niet meer om een ‘esthetische kwestie’. Verscheidene keren sneed hij het onderwerp delicaat aan bij zijn dochter, maar het gewenste effect werd niet bereikt. “Ik kon zien dat ze gekwetst was, maar ze gaf toe dat ze wist dat dit een probleem was dat aangepakt moest worden.” Echter, er gebeurde vervolgens niets.

15 dollar per uur

“Mijn dochter is niet gemotiveerd en ze is druk met school en haar parttime baantje. Ze heeft daarom geen tijd om naar de sportschool te gaan. Ze woont niet meer thuis, omdat ze pas aan haar studie is begonnen. Ze vertelt me vaak dat ze zou willen dat ze meer verdiende. Ik betaal haar huur en haar schoolgeld, maar stelde voor om haar meer geld te geven als ze naar de sportschool gaat. De deal is dat ik haar 15 dollar geef voor elk uur dat ze in de sportschool spendeert.”

Gepaste oplossing?

De vader denkt dat hij met een goede oplossing is gekomen, maar zijn vrouw denkt daar anders over. “Ze vindt het een walgelijk idee”. Toch denkt de vader er nog altijd anders over. Hij weet dat ook het dieet van zijn dochter aangepast moet worden en hoopt dat zijn dochter met het extra verdiende geld betere boodschappen kan doen. Desalniettemin kan hij ook de woorden van zijn vrouw niet vergeten. Daarom vraagt hij op het forum Reddit of zijn actie ongepast is. Wat vind jij?

Lees ook: Moeder: ‘Zat ik verkeerd door mijn 18-jarige zoon te vertellen dat hij in het weekend niet thuis mag komen?’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash