10x dagelijkse dingen die de huid verouderen

huid dagelijkse dingen huidveroudering

Deze 10 dagelijkse dingen versnellen huidveroudering

Rimpels en huidveroudering willen we het liefst voorkomen. Natuurlijk hebben je genen, type huid en zwaartekracht een grote invloed op het verouderen van je huid. Maar wist je dat er ook veel dagelijkse factoren meespelen die de huid doen verouderen? Van deze tien dingen wist je dat vast nog niet en indien gewenst, kun je hier zelf iets tegen doen.

Wees bewust van deze tien dagelijks dingen en je kunt huidveroudering tegen gaan.

1. Lachen

Als we Victoria Beckham mogen geloven moeten we niet meer lachen om rimpels te voorkomen. Het klopt dat tussen de vezels en vetcellen het collageen in de huid wordt verminderd wanneer deze wordt opgerekt. En ja, dit zorgt inderdaad voor rimpelvorming. Moeten we dan nooit meer lachen? Natuurlijk niet! Want lachen helpt tegen stress, en stress… Ja, dat is ook een van de grootste dagelijkse factoren dat voor huidveroudering kan zorgen.

2. Stress

Stress is een van de grootste factoren die ons tien jaar ouder kan laten lijken. Cortisol is het stresshormoon dat het collageen in de huid aantast, waardoor het herstellend vermogen van de huid verminderd wordt. Door veel te lachen neemt die stress af, dus de keuze is aan jou!

3. Zon

We hoeven je vast niet meer te vertellen dat zonnestralen onze huid erg kan aantasten. Maar zowel in de volle zon als in de schaduw, de zonnestralen kunnen op elke manier de huid in. De huid raakt hierdoor beschadigd en dat vormt de basis voor huidveroudering. Na jaren wordt de straling van de zon pas echt goed zichtbaar op de huid. Bescherm daarom je huid dagelijks met een (dag)crème met hoge UV-factor. Merk je dat jouw huid al ouder wordt door de zon? Dan zijn er middelen tegen de ontstane rimpels en eventuele pigmentvorming.

4. Voeding

We kunnen onze huid gezond eten, zo blijk uit een onderzoek van American Journal of J Clinical Nutrition. Etenswaren die goed zijn voor de bescherming tegen de zon zijn tomaten, watermeloen, wortelen, sinaasappelen en tonijn.

Lees op de volgende pagina welke dagelijkse dingen nog meer de huid kunnen beïnvloeden.

Pagina 1/2