Check jij ’s ochtends ook altijd als eerste je telefoon? Dan moet je dit even lezen

telefoon opstaan

Leer die nare gewoonte maar snel af!

We maken ons er allemaal schuldig aan: als we ’s avonds gaan slapen is de telefoon het laatste wat we zien en als we opstaan is de telefoon het eerste wat we checken. Want stel je voor dat je iets gemist hebt in de uren dat je aan het slapen was…

Toch kun je die vervelende gewoonte voortaan echt beter achterwege laten…

Telefoon
Het is een nare gewoonte die veel mensen er tegenwoordig op nahouden; meteen als je wakker wordt je telefoon checken. Waarschijnlijk heeft dit ermee te maken dat velen de telefoon gebruiken als wekker. En ja, als je hem dan in je handen hebt waarom dan niet meteen je mail checken, je Facebook bekijken en door Instagram heen scrollen? Nou, omdat het hartstikke slecht is voor je gezondheid om dat je eerste activiteit van de dag te maken.

Gestresst begin van de dag
Is op je telefoon kijken het eerste wat je ’s ochtends doet, dan begin je je dag op een reactieve manier. Dit betekent dat je meteen al laat leiden door iemand anders en dat je hierdoor gestresst wakker wordt. Wanneer je echter beeldschermen mijdt en rustig wakker wordt, zul je zien dat je deze rust gedurende dag kunt vasthouden. Neem dus een ouderwetse wekker en laat die telefoon eerst even een uurtje liggen terwijl jij langzaam op gang komt.

Lees ook: Dit is waarom je beter geen cola light kunt bestellen in het vliegtuig

Bron: Harper’s Bazaar | Beeld: Unsplash