Herkenbaar? Op deze dag van de week voelen we ons het gelukkigst

Dit is de gelukkigste dag van de week!

Wat ‘gelukkig  zijn’ echt betekent, dat is maar lastig in een definitie te vatten. Tevredenheid met je werk, relatie en sociale leven komt misschien het dichtst in de buurt, maar geluk betekent natuurlijk voor iedereen iets anders. Maar volgens onderzoekers van de Universiteit van Vermont is geluk wel degelijk te meten en is er zelfs een dag van de week waarop mensen zich doorgaans het gelukkigst voelen! 

En nee, zoals je waarschijnlijk al wel aan zag komen is dat niet de maandag.

2,4 miljoen berichten
Al zit de gelukkigste dag wel akelig dicht in de buurt, het is namelijk de hekkensluiter van de week: zondag! Naar aanleiding van een onderzoek gebaseerd op 2,4 miljoen blogs, tweets en andere internetberichten konden de onderzoekers concluderen dat op zondag de vrolijkste uitingen werden gedaan. Er werd op positieve en negatieve woorden gefilterd om zo een beeld te krijgen van de dagen waarop we het gelukkigst gestemd zijn. Tweets die op zondag verzonden worden, lopen over van positieve geluiden en mensen zijn op zondag ook vrolijker. Zowel ’s ochtends als  ’s avonds worden er blijere tweets verzonden.

Gelukkig maar druk
Zondag is volgens het onderzoek een gelukkige, maar wel een hele drukke dag: gemiddeld handelen we op zondag zo’n 15 klusjes af die doordeweeks zijn blijven liggen. Het is al lang geen rustdag meer dus! Grappig feitje: koken wordt op zondag juist als minder prettig ervaren, dat ervaren we op die dag zelfs als bijzonder stressvol! Nou, wij weten wel wat wij aankomende zondag gaan doen: naar de snackbar. Wat ervaar jij als de gelukkigste dag van de week? Laat het ons weten!

Lees ook: Wil je een goede indruk achterlaten? Doe dit dan niet!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels