Heb jij thuis toevallig nog een Polly Pocket liggen? Lees dit dan even!

Polly Pocket

Heb jij ergens nog een Polly Pocket slingeren?

Wij konden er vroeger uren mee spelen en hadden ze in alle soorten en maten: Polly Pocket. De kleine hartvormige doosjes met een miniatuurpoppenhuis waren -en zijn- mateloos populair speelgoed. Als jij er vroeger mee gespeeld hebt, hebben we misschien een leuk nieuwtje voor je. 

De meesten zullen hun Polly Pocket hebben weggegeven, weggegooid of verkocht hebben op de rommelmarkt, maar degenen die ze nog ergens op zolder hebben liggen zullen hun vroegere zelf dankbaar zijn!

Duizenden euro’s
Het schattige speelgoed uit de jaren ’90 haalde onlangs het nieuws omdat het op de Amerikaanse veilingsite eBay ongeveer 8000 pond (dit is omgerekend zo’n 9000 euro) ophaalde. Het speelgoed moet om er zoveel geld voor te kunnen krijgen wel in goede staat zijn, het liefst zelfs nog in de doos. Het speelgoed is zelfs zó populair om te verkopen en te kopen dat eBay een lijst met richtlijnen heeft opgesteld voor kopers om de beste exemplaren eruit te pikken!

Richtlijnen
Zo vertelt eBay hoe je een échte vintage-Polly spot en leggen ze uit hoe belangrijk het is dat alle scharniertjes van het doosje nog werken. De Polly Pockets die gemaakt zijn voor 1998 zijn het meeste waard, na die tijd nam productent Mattel het stokje over en werden er grote veranderingen in het design doorgevoerd. Nou, wij weten wel wat we vandaag gaan doen: de zolder uitpluizen!

Lees ook: Maakt geld nou echt gelukkig? Als je het hieraan besteedt wel!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN.be | Beeld: Polly Pockets! door Herry Lawford onder licentie CC BY 2.0