Deze 7 dingen in de supermarkt zijn mega goedkoop

supermarkt

Zijn er tegenwoordig nog dingen goedkoop in de supermarkt? Jazeker!

‘Goedkoop’ en ‘supermarkt’ zijn twee woorden die je tegenwoordig niet snel meer met elkaar associeert. Alles wordt duurder en dat merken we ook zeker aan het bedrag dat we wekelijks in de supermarkt moeten neertellen. Toch zijn er ook altijd nog producten die mega goedkoop zijn en blijven. Wij zetten er zeven op een rijtje!

1. Tomatenpuree

Een blikje tomatenpuree is nog altijd een van de goedkoopste items in de supermarkt. Voor slechts 35 cent scoor je al zo’n blikje. Je vraagt je dan ook af hoe ze voor dat geld een blikje mét inhoud kunnen maken. Het antwoord daarop hebben we niet paraat, maar we zijn toch blij met dit goedkope item. Ideaal voor een pasta bijvoorbeeld!

2. Pennywafels

Nostalgie! Pennywafels ken je vast nog wel van vroeger. Wellicht denk je er nu niet meer zo snel aan als je voor het koekschap staat in de supermarkt, maar ze zijn nog steeds verkrijgbaar. De koekjes met een flintertje cacaopoeder en pure chocolade smaken nog net zo goed als je je kunt herinneren en voor slechts 69 cent scoor je een heel pak.

3. Rijstdessert

Het rijstdessert valt wellicht in de categorie guilty pleasure, maar het is niet voor niets een klassieker. Ben jij ook dol op deze toetjes? Een bakje kost slechts 49 cent, dus waarom zou je het laten liggen?

4. Huzarenslaatje

Van de buurtbarbecue tot schoolreisjes en van tussenuren op de middelbare school tot een goedkope lunch: het huzarenslaatje kan niet ontbreken in dit rijtje. En ja, er zit nog steeds een klein plastic (of papieren of houten) lepeltje bij om deze lekkernij naar binnen te scheppen. Voor maar 33 cent kun je deze nostalgie herbeleven.

5. Vanillesuiker

Het ruikt heerlijk en is een perfecte smaakmaker: vanillesuiker. We weten inmiddels heus wel dat hier geen echte vanille in zit, maar dat mag de pret niet drukken. Eén zakje door je cakebeslag zorgt ervoor dat de hele cake naar vanille smaakt. Heerlijk! En het allermooiste: zo’n zakje kost maar 19 cent!

6. Beschuit

Een hele rol beschuiten koop je al voor 41 cent. Een ontzettend klein bedrag, waar je dagen- of zelfs wekenlang plezier van kunt hebben. Als ontbijt, lunch of tussendoortje: een beschuit gaat er altijd in. En heb je een keer geen paneermeel in huis? Dan verkruimel je gewoon een beschuit. Multifunctioneel is dit product.

7. Noodlesoepje

Een noodlesoepje is vooral bekend als studentenmaaltijd. Kwam jij hier als student ook je tentamenperiodes mee door? En wie heeft dit niet gekocht aan het einde van de maand, wanneer de bankrekening bijna leeg is, of als we zin hebben in ‘snel en makkelijk’? Niet zo gek, als je weet dat een pakje slechts 55 cent kost. Koopjes in de supermarkt: ze bestaan nog!

Lees ook: Ga je sporten? Dit moet je op het boodschappenlijstje zetten

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Albert Heijn, Favorflav | Beeld: iStock