Dierendag in het koningshuis: de huisdieren van royals

dierendag
Ook in koningshuizen vieren ze dierendag

Het is vandaag 4 oktober, oftewel dierendag. Ook in het buitenland wordt het gevierd onder de naam ‘World Animal Day’. Vandaag leggen we onze huisdieren extra in de watten en zetten we ze ook even in het zonnetje. Om aan te tonen dat leden van het koningshuis ook maar ‘gewone’ mensen zijn, hebben we een paar leuke kiekjes van hun huisdieren op een rijtje gezet.

Vooral honden zijn populair bij mensen van koninklijke bloede.

Oude foto

Vandaag zette de officiële Instagram-pagina van het koningshuis een kiekje uit de oude doos op hun pagina. Een ontroerende foto van de overleden prins Claus met zijn Golden Retriever Joris. Dit wakkerde de zoektocht naar meer van dit soort kiekjes aan.

Koning

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane hebben inmiddels drie honden, labradors Nala, Skipper en Luna. Nala beviel afgelopen voorjaar. De prinsesjes mochten één pup houden en dat was Luna.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Koning Willem-Alexander viert vandaag zijn 51ste verjaardag. 📸RVD #verjaardag #koning #gefeliciteerd #koningsdag

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

“Pups uitgevlogen! Luna blijft met Nala en Skipper op de Eikenhorst.” – WA #Koning #puppy #Luna #Nala #Skipper 📸 Z.M. de Koning

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Noorwegen

De hond van kroonprins Haakon en vrouw Mette-Marit steelt maar wat graag de show. Op dit kiekje is hij vastgelegd tijdens de begroeting van Kate Middleton en prins William. Blijkbaar vond Muffins Kråkebolle, want zo heet de dondersteen, de aandacht maar wat leuk!

The Queen

De koningin van Engeland, koningin Elizabeth, kreeg op haar zevende haar eerste corgi genaamd Dookie. Deze hond was de gezinshond, dus ze deelde hem met zusje Margaret. Op haar 18e verjaardag kreeg ze haar eigen corgi, Suzan. Met dit beestje ging ze later fokken. Alle volgende corgi’s waren dus nazaten van Suzan. Helaas overleed de laatste corgi, Willow, eerder dit jaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Holly went to corgi heaven 💗

Een bericht gedeeld door Her Majesty (@queenelizabeth) op

Meghan Markle

Voordat Meghan een relatie kreeg met prins Harry had ze twee honden. Ze woonde destijds in Canada voor de opnames van Suits. Ze nam één van de honden, Guy de beagle, mee naar Londen. Haar andere hond was naar het schijnt te oud om de oversteek te maken en bleef bij goede vrienden van Meghan. Naar verluidt hebben Harry en Meghan samen een zwarte labrador geadopteerd, maar deze is nog nooit gespot. Ook is de naam van hun hondje onbekend. Gelukkig staat Guy wel volop in de spotlights: hij mocht zelfs een ritje maken in de auto samen met koningin Elizabeth én hij heeft zijn eigen boek.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#guy #guythebeagle

Een bericht gedeeld door Guy beagle (@guybeagle) op

Lees ook: Prins Harry krijgt gemene ‘felicitatie’ van de zus van Meghan Markle

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Washington Post, Harper’s Bazaar | Beeld: Videostill