Dit wil je weten als je een borstvergroting overweegt 

 

borstvergroting

Veelgestelde vragen en antwoorden op een rij

Droom je van een grotere boezem? Grote kans dat je daar nog wel een aantal vragen over hebt. Om je te helpen bij het maken van je keuze, hebben we een aantal vragen en antwoorden op een rijtje gezet. We hopen dat het je helpt!

Samenwerking

Kan ik zelf mijn cupmaat kiezen? 

Wanneer je kiest voor een borstvergroting kun je in principe zelf je cupmaat kiezen. Wel is het slim om persoonlijk advies te vragen aan een specialist. Die heeft kijk op wat mooi bij je lichaam past. In de meeste gevallen zal een vergroting tot 500cc voldoen.

Hoe gaat een borstvergroting in zijn werk? 

Hoe een borstvergroting precies in zijn werk gaat hangt af van de gekozen kliniek. Er bestaan namelijk verschillende technieken om een borstvergroting uit te voeren. Het is van belang je hierover goed te laten informeren. Vraag bijvoorbeeld naar de grootte van de incisie.

Wat is de MIBIS-techniek voor borstvergroting? 

MIBIS staat voor Minimally Invasive Breast Implant Surgery en is een techniek waarbij het litteken dusdanig klein is, en de operatietijd dusdanig kort, dat het snel herstel bevordert en zorgt voor een prachtig resultaat. Het is een gepatenteerde techniek van Wellness Kliniek, een internationaal bekende kliniek met ISO 9001 kwaliteitslabel.

Hoe zit dat dan met het herstel? 

Je krijgt altijd de leefregels mee, en die bespreek je ook al tijdens het consult. Kies je bijvoorbeeld voor de MIBIS-techniek bij Wellness Kliniek, dan vindt het grootste herstel al binnen 4 tot 7 dagen plaats. Hoewel er dan nog wel een aantal beperkingen zijn (zoals zwaar tillen of zonnebank), kun je de meeste dagelijkse activiteiten weer herpakken. 

Wat is het beste merk implantaat? 

Een goede kliniek stemt dit af op je wensen en lichaam. Vraag dit zeker na bij de kliniek, zodat je een check kunt uitvoeren op de veiligheid van de implantaten. Je kunt de veiligheid (en implantaten waar problemen mee zijn) online checken. 

Met welke kosten moet ik rekening houden? 

Vaak tussen €2.900 en €5.000, al kan het per kliniek verschillen. Duurder betekent niet altijd beter. Grote klinieken met veel ervaring in borstvergrotingen kunnen door schaalvoordeel juist vaak interessante prijzen bieden, zeker als ze dit combineren met MIBIS, omdat hierbij de operatietijd relatief kort is. Wat vervolgens weer goed is voor het herstel.

Is een borstvergroting iets voor mij? 

Dit antwoord kun je alleen zelf bepalen. Het is in ieder geval belangrijk dat je een borstvergroting voor jezelf doet, en niet voor een ander  (zoals je partner)! Als je twijfelt, denk er dan over na waarom je twijfelt en probeer het antwoord op je twijfels te vinden. En laat je informeren, want pas dan kun je weloverwogen de knoop doorhakken.

Wat is nog belangrijk om te weten als ik een borstvergroting overweeg? 

Een vrijblijvend consult is een must. Kies voor een kliniek die je open en eerlijk informeert over wat je mag verwachten. Lees ook reviews van anderen, om een goed beeld te krijgen, en onderzoek de kwaliteit van de kliniek en de behandelend arts. Een goede kliniek, zoals de hierboven genoemde Wellness Kliniek, is transparant en adviseert je eerlijk en persoonlijk.