‘Een man beweert dat ik hem vroeger heb gepest, maar ik weet er niks van’

gepest

Hij beweerde dat ik hem expres buitensloot en dat ik anderen had overtuigd hetzelfde te doen’

Als Chaled* terugdenkt aan zijn schooltijd, krijgt hij altijd een lach op zijn gezicht. Hij had veel vrienden en was – naar zijn mening – altijd aardig voor anderen. Totdat hij ineens een jongen tegenkomt die beweert gepest te zijn door hem. Chaled snapt er niks van en doet zijn verhaal op Reddit

Aangesproken

“Ik ben totaal geen pestkop”, begint Chaled zijn verhaal. “Ik had veel vrienden op school en een paar van hen werden wel gepest. Daar wilde ik nooit de oorzaak van zijn.” Maar toen Chaled op bezoek was bij zijn ouders in het dorp waar hij was opgegroeid en even boodschappen ging doen, werd hij aangesproken door een man die hij niet kende.

Pesten

“De man kwam naar me toe en vroeg vriendelijk of ik Chaled heette”, vervolgt hij. “Ik zei hem dat ik dat was, en vroeg of we elkaar kenden. De man zei dat hij Thomas heette en dat we vroeger op dezelfde school zaten.” Chaled herkende de man echter niet en verontschuldigde zich daarvoor.

“Ik begon een beetje te grinniken uit ongemakkelijkheid. Maar ineens zei de man dat ik dus ook niet meer herinnerde hoe ik hem vroeger als stront behandelde.” Chaled was stomverbaasd.

Verleden

“Dit overviel mij volledig. Ik kon niet anders reageren dan een verwarde ‘wat?'”, schrijft Chaled. Toen begon Thomas ineens zijn hele verleden erbij te halen. “Hij beweerde dat ik hem expres buitensloot en dat ik anderen had overtuigd hetzelfde te doen. Daarnaast beweerde hij zelfs dat ik leraren had overgehaald om strenger voor hem te zijn! Hij zei me dat niemand met hem wilde spelen door mij en dat hij geen vrienden had hierdoor.”

Chaled was compleet in shock en zei dat hij dat nog nooit had gedaan. “Dit maakte hem nog bozer. Hij begon te schreeuwen in de winkel en zei dat ik dat wel had gedaan. Hij eiste zelfs een excuses.” Achteraf gezien had Chaled beter weg kunnen lopen, maar hij was zó verbaasd dat hij bevroor. En hoewel Chaled zich er niks van kan herinneren, voelt hij zich wel schuldig. “Had ik gewoon mijn excuses moeten aanbieden om deze hele scène te voorkomen?” Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam DrInsurance.

Lees ook: ‘Mijn baas heeft een ‘after work-podcast’ waar hij over zijn personeel praat’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: iStock