Vrouw: ‘Mijn man moet voor zijn werk verhuizen, maar ik wil niet mee’

werk verhuizen

De man moet voor zijn werk verhuizen, maar de vrouw werkt thuis aan haar eigen carrière

Wat doe je als je hard aan het werken bent aan je eigen carrière, maar je voor de carrière van je man ineens halsoverkop moet verhuizen? Ga je met je man mee, gaat de verhuizing niet door of blijf jij alleen thuis? Dat is het dilemma waar Mylene* voor staat. 

Verhuizen

“Een paar maanden geleden kreeg ik mijn eerste baan als verpleegkundige. Het contract voor mijn nieuwe baan geldt voor twee jaar”, begint Mylene haar verhaal op het forum Reddit. “Mijn man, Ryan, werkt voor het bedrijf van zijn vader.” De twee zaten goed op hun plek, totdat Mylenes man een tijdje terug te horen kreeg dat hij voor zijn werk zou moeten verhuizen. “Zijn vader zou vier uur verderop een nieuw filiaal openen en wilde dat zijn zoon mee zou verhuizen.”

Miljoenen verdienen

Als Mylene de vader van haar echtgenoot moet geloven, is het een enorme kans voor Ryan. En natuurlijk ook voor Mylene zelf. “Als alles goed gaat, kunnen we er miljoenen mee verdienen”, legt ze uit. Ze stemde er dan ook mee in om te verhuizen. “We spraken af dat we over een paar jaar die kant op zouden gaan, zodat ik eerst ervaring kan opdoen als verpleegkundige bij mijn nieuwe baan. Maar nu zegt Ryans vader ineens dat we heel binnenkort al onze spullen moeten inpakken en die kant op moeten komen”, aldus de vrouw.

Eigen carrière

Dat betekent dat Mylene haar contract bij het ziekenhuis zou moeten verbreken. “Dan moet ik minstens tienduizend euro boete betalen. Het staat ook nog eens heel slecht op mijn cv, waardoor ik minder kans heb op een goede baan hierna”, vertelt ze. De vrouw vindt het dan ook geen goed idee om nu te verhuizen. Haar man en zijn familie staan echter te trappelen om zo snel mogelijk vier uur verderop te gaan wonen. “Ze doen net alsof ik extreem moeilijk doe, terwijl het zo’n grote kans voor hun en onze toekomst is. Maar ik heb het gevoel alsof ze mijn carrière helemaal niet serieus nemen”, vertelt Mylene gefrustreerd.

Lange afstandsrelatie

“Ik snap dat het voor mijn man een enorm grote kans is. Ik stimuleer hem daar dan ook onwijs in en wil hem absoluut niet in de weg staan”, gaat de vrouw verder. Daarom opperde ze om een tijdje een lange afstandsrelatie te proberen, totdat haar contract erop zit. “Ik werk slechts drie dagen per week, dus de andere vier dagen kan ik die kant op komen”, luidt haar plan. Ryan en zijn familie zijn echter niet zo onder de indruk van dit lange afstandsplan. “Ze vinden het gek dat ik niet zomaar alles hier laat vallen en met ze mee verhuis”, aldus Mylene. De vrouw vraagt zich nu af wat ze moet doen. Moet ze tóch die boete en haar carrière riskeren voor de carrière van haar man? Of is de lange afstandsrelatie wel een goed idee? Wat vind jij?

*Mylene en Ryan zijn niet de echte namen van de man en vrouw. De vrouw deed haar verhaal op het forum onder de naam throwaway08734.

Lees ook: ‘De honden van mijn ouders zijn niet welkom bij mij thuis’

Bron: Reddit | Beeld: iStock, Morsa Images