‘De honden van mijn ouders zijn niet welkom bij mij thuis’

honden ouders

De vrouw is bang dat de honden haar nieuwe laminaatvloer en tapijt beschadigen

Kristina* is helemaal in haar nopjes met het nieuwe huis dat ze samen met haar echtgenoot gekocht heeft. Er zit een prachtige laminaatvloer in en ze heeft er een geweldig tapijt voor uitgezocht. Ze vindt het dan ook hartstikke leuk dat haar ouders, die beiden eventjes moeten rijden, op bezoek komen. Het enige probleem? Kristina heeft liever dat haar ouders hun honden thuis laten. 

Honden op bezoek

“Mijn vader woont vier uur verderop en mijn moeder zo’n twee uur”, begint Kristina haar verhaal op het forum Reddit. “Toen ze op bezoek kwamen in ons nieuw huis, namen ze beiden hun honden mee – zonder het te vragen.” Niet heel handig, vond Kristina. Ze heeft namelijk liever niet dat de honden in huis zijn, omdat ze bang is dat ze haar mooie vloer en nieuwe meubels beschadigen. In de tuin is ook niet echt een optie, omdat het hek nog niet helemaal af is.

Buiten aan de lijn

Kristina’s man bedacht daarop een handige oplossing. “Hij sloeg een paaltje in het gras, om daar de honden aan vast te maken. Zo konden ze toch veilig in de tuin spelen”, legt de vrouw uit. Haar ouders waren echter niet zo onder de indruk van deze oplossing. “Ze zeiden dat de honden binnen moesten zijn, omdat ze te behoeftig zijn om alleen buiten te zijn.”

Slecht met kinderen

Volgens Kristina zijn de honden niet alleen te behoeftig, maar zijn ze ook nog eens niet goed afgetraind. “Ze blaffen de hele tijd, maken de speeltjes van mijn kat kapot en eten het kattenvoer op”, legt ze uit. “Bovenal zijn ze ook nog eens heel slecht met kinderen. Ze halen geregeld uit naar mijn neefje en duwen hem omver.” Hier zit Kristina erg over in, omdat ze zelf zwanger is. “Ik ben in september uitgerekend. Mijn moeder wil dan een tijdje bij ons komen logeren om te helpen met de baby. Maar dan wil ze ook haar hond meenemen”, aldus de vrouw. “Zou het heel erg van mij zijn als ik zeg dat de honden van mijn ouders niet meer welkom zijn bij ons thuis?”, vraagt ze zich af op het forum. Wat vind jij?

*Kristina is niet de echte naam van de vrouw. De vrouw deelde haar verhaal op het forum onder de naam Key-Tangerine-7866.

Lees ook: ‘Mijn vriendin is boos omdat mijn dochter bijna dezelfde naam krijgt als haar kind’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Kevin Turcios