Je favoriete huiskleed zou je eigenlijk zo vaak moeten wassen

huiskleed wassen
Het is vaker dan je denkt…

Wie heeft er niet een thuis? Een favoriet huiskleed. Wanneer we na een lange dag werken op de bank kunnen ploffen onder een zacht kleedje, voelen we ons weer helemaal zen. Het liefst zijn we geen dag zonder ze, maar toch hebben ze eens in de zoveel tijd toch echt een goede wasbeurt nodig. Maar hoe vaak moet je nu eigenlijk zo’n huiskleed wassen?

Daar hebben we nu het antwoord op!

Hoe vaak wassen?

Met name nu het steeds kouder wordt in huis tijdens de wintermaanden, gebruiken we ons dekentje vaker. We liggen eronder wanneer we op de bank liggen, dragen ‘m als een cape als we naar de keuken lopen om eten te maken en als het koud is in bed gebruik je het kleed als extra dekbed. Je denkt waarschijnlijk dat je dit huiskleed prima één keer in de twee maanden kan wassen, maar net als je beddengoed moet je dit huiskleed toch echt wat vaker in de wasmachine gooien. Wasserij-experts John Mahdessian en Kim Dus Won uit Manhatten stellen dat je je huiskleed minstens om de twee weken moet wassen.

Waarom?

Eerlijk is eerlijk, waarschijnlijk was je, net als wij, je huiskleed veel te weinig. Gemiddeld genomen moet een persoon zijn deken één keer in de maand wassen, volgens Mahdessian. Echter, hoe vaker je de deken gebruikt, hoe vaker je ‘m dient te wassen. Ligt je huisdier regelmatig met je samen op of onder het kleed? Of ligt het kleed over je heen terwijl je aan het eten bent? Of lig je er simpelweg elke dag onder? Dan is het toch wel echt verstandig om het huiskleed eens in de twee weken te wassen. Op deze manier voorkom je dat vlekken zich ophopen en houd je bacteriën op afstand.

Hoe wassen?

Check voor het wassen altijd het waslabel of deze in de wasmachine kan en op welke temperatuur je je huiskleed het beste kunt wassen. Zegt het wasetiket dat dit kan? Was het kleed dan op een zo’n laag mogelijke temperatuur en niet op een lang wasprogramma. Gebruik daarnaast ook niet te vaak en te veel wasmiddel en wasverzachter. Door het kleed te wassen in een waszak voorkom je daarnaast ook dat-ie niet uitrekt tijdens het wassen. Het kleed met de hand wassen is de meest veilige optie. We willen natuurlijk zo lang mogelijk genieten van ons favoriete huiskleed!

Lees ook: Dit heeft de feestmaand voor jou in petto volgens je horoscoop

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: NSMBL | Beeld: Unsplash