‘Ik ben achter het geheim van mijn schoonmoeder gekomen’

dagboek

‘Ik heb per ongeluk haar dagboek gelezen’

Olivia* wordt door haar schoonvader gevraagd of ze wil helpen met het sorteren van de spullen van zijn overleden vrouw, Olivia’s schoonmoeder dus. De familie heeft het erg moeilijk met het overlijden, dus kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Dan stuit Olivia plots op een oud dagboek van haar schoonmoeder. Ze weet dat het zeer onbeleefd is om het te lezen, maar doet het toch. Ze is in shock over wat ze vervolgens leest. Op Reddit doet ze haar verhaal.

“Mijn schoonmoeder is een paar dagen geleden overleden”, begint Olivia haar verhaal. “Mijn man, schoonzus en schoonvader hebben het er allemaal erg moeilijk mee.”

Nieuwsgierig

Als het tijd wordt om de spulletjes van haar schoonmoeder wat op te ruimen, vraagt haar schoonvader haar om hulp. “Ik was alles een beetje aan het sorteren totdat ik een dagboek uit de jaren tachtig tegenkwam van haar. Ik weet dat ik niet zo nieuwsgierig had moeten zijn, maar ik zag aan de buitenkant niet wat het was en het leek zo anders dan de andere spullen die van haar waren.”

Oudste dochter

Dus begint ze te lezen. “In het dagboek ging het over hoe ze moeite had met hoe haar oudste dochter zich gedroeg. Dit kon echter niet slaan op mijn schoonzus, aangezien die toen nog maar net was geboren.” Olivia komt er niet alleen achter dat haar schoonmoeder nog een dochter heeft, maar ook dat ze getrouwd was met een heel andere man dan haar schoonvader. “En dat terwijl ze altijd opschepte over hoe ze maar een keer was getrouwd en dat haar man de enige voor haar was.”

Opvoedkamp

In het dagboek stond dat haar oudste dochter nooit naar haar luisterde en dat haar ex er ook klaar mee was. Hij stelde voor om haar naar een opvoedkamp te sturen. “Mijn schoonmoeder schreef dat dat het ergste is was ze ooit heeft gedaan en dat haar dochter niet meer dezelfde was toen ze terugkwam. Haar dochter liep weg en ze heeft haar sindsdien niet meer gezien.” Achterin het boekje zat een kopie van de geboorteakte en een foto van de dochter als tiener.

Olivia weet niet of ze dit moet vertellen aan haar man, aangezien hij het nog nooit over een oudere zus heeft gehad en hij er dus waarschijnlijk niet vanaf weet. Wat voor advies zou jij Olivia geven?

*Olivia is niet de echte naam van de persoon in dit verhaal. Op het forum deed de vrouw verhaal onder de naam Ok-Cat-6374.

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels