‘Ik wil niet naar mijn schoonmoeders verjaardagsfeest vanwege de lastige dresscode’

De vrouw vraagt zich af of de lastige dresscode een geldige reden is om het feest over te slaan

Vroeger was het heel normaal om in kleding naar keuze naar een feestje te gaan, maar het gebeurt steeds vaker dat voor dergelijke events een dresscode geldt. Myriams schoonmoeder is binnenkort jarig en ze verwacht van haar gasten dat ze zich houden aan een bepaalde dresscode. Myriam ziet dat alleen helemaal niet zitten. 

Lastige dresscode

Een feestje kan heel leuk zijn, maar Myriam* ziet die van haar schoonmoeder totaal niet zitten. “Mijn schoonmoeder houdt volgende weekend een verjaardagsetentje in een restaurant met strikte dresscode”, begint Myriam haar verhaal op Reddit. “Ik begrijp het concept van fine dining en over het algemeen vind ik het heerlijk om mezelf chic te kleden, maar ik ben momenteel 7,5 maand zwanger en veel van mijn kleding past niet meer. Ik heb geen zin om moeite te stoppen in het kopen van chique kleding, die ik daarna toch nooit meer aan ga doen. Ik wil gewoon thuiszitten in mijn joggingpak.”

Geen goede band

Op zich is het best begrijpelijk dat Myriam daar geen zin in heeft, maar de vrouw vervolgt dat zij en haar schoonmoeder ook niet zo goed samen door één deur kunnen. “Mijn schoonmoeder mag me niet. Ze is momenteel heel beleefd, maar wel heel kil. Ze heeft tijdens de zwangerschap nog geen een keer gevraagd hoe het met me gaat of hoe het met de baby gaat, en ze negeert me over het algemeen.”

Woorden met man

Myriam vertelde haar echtgenoot eerlijk hoe ze tegenover de dresscode stond. Aanvankelijk begreep hij waarom ze geen zin had om een nieuwe outfit te kopen, maar toen ze zei dat ze niet wilde gaan, kregen de twee woorden. “Hij werd boos en zei dat ik de zwangerschap alleen gebruikte als excuus. Hij zei dat hij ook naar mijn familieaangelegenheden ging waar hij geen zin in had.” Hoewel het nooit prettig is als iemand boos wordt, bleek de woede van Myriams man uiteindelijk om iets anders te gaan. “Hij gaf toe dat hij niet alleen wilde gaan, omdat hij niemand mag en bang is dat hij dan met niemand kan praten.” Hierdoor vraagt Myriam zich af of ze zich aanstelt en of ze niet alsnog met haar man mee moet gaan. Welk advies zou jij haar willen geven?

Myriam is niet de echte naam van de vrouw. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de gebruikersnaam Temporary-Garbage652. 

Lees ook: ‘Mijn beste vriendin heeft opgebiecht dat ze is vreemdgegaan’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Victoria Priessnitz (Unsplash)