‘Ik ben erachter gekomen dat mijn vader niet echt mijn vader is’

vreemdgaan

‘Het voelt alsof mijn hele jeugd een leugen was’

Ben* is achtentwintig jaar en hij kwam er recent pas achter dan zijn vader helemaal niet zijn biologische vader blijkt te zijn. Zijn moeder Jolanda is namelijk vreemdgegaan vroeger en zwanger geraakt van die andere man. Ben weet niet wat hij met de informatie van zijn moeder moet doen. Op Reddit deelt hij zijn verhaal.

Scheiden

“Ik kom uit een familie van vier en vroeger waren er altijd al spanningen tussen mijn ouders. We waren niet rijk en mijn ouders konden het niet goed met elkaar vinden”, begint Ben zijn verhaal. “De sfeer was niet bepaald gezellig thuis en daarom zijn mijn ouders uiteindelijk gescheiden. Het was geen grote shock voor mij en mijn zus, we zagen het allang aankomen.”

Vreemdgaan

“Met beide ouders heb ik een hele goede band. Ik nam laatst een paar dagen vrij om mijn moeder op te zoeken en toen we koffie aan het drinken waren, dropte ze een bom. Ze zei dat ze me iets heel belangrijks moest vertellen en toen onthulde ze dat mijn vader niet mijn echte vader is. Ze is jaren geleden vreemdgegaan met een andere man en heeft dit altijd verzwegen, ook voor mijn vader. Ze gaf toe dat ze een grote fout had gemaakt en zei dat ze hoopte dat dit niet mijn relatie met haar of mijn vader in de weg zal staan.

Wat nu?

“Alleen mijn moeder, mijn zus en ik weten van mijn moeders geheim. Ik houd enorm van mijn vader en we zijn ontzettend close. Aan de ene kant vind ik dat hij recht heeft op de waarheid, maar aan de andere kant weet ik niet of het verstandig is om dit aan hem te vertellen. Het voelt alsof mijn hele jeugd een leugen was en ik weet niet wat ik moet doen.” Heb jij advies voor Ben?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam chickenkievforever.

Lees ook:  ‘Ik heb mijn schoonouders weggestuurd tijdens een etentje’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels