‘Ik miste de geboorte van mijn dochter door de bruiloft van mijn andere dochter’

keuzes

‘Nu zijn mijn vrouw en dochter beide boos op me’

Rolf* werd jong vader van zijn eerste dochter Amanda. De relatie tussen Rolf en Amanda’s moeder liep stuk en Amanda ging bij haar moeder wonen, wat ervoor zorgde dat Rolf en Amanda elkaar niet zo vaak zagen. Inmiddels is hij opnieuw getrouwd met Tiffany en zijn ze in verwachting van een kindje. Tiffany bevalt dezelfde dag als Amanda’s bruiloft en dit brengt Rolf in een extreem lastig parket. Op Reddit deelt hij zijn verhaal.

Problemen

“Amanda heeft het me altijd kwalijk genomen dat ik er vroeger niet veel voor haar kon zijn”, begint Rolf zijn verhaal. “Toen ik een relatie kreeg met Tiffany deed ze er ook alles aan omdat te saboteren. Ze vond het lastig om me te moeten delen met een vreemde vrouw, en dat kan ik me best voorstellen. Tiffany was ontzettend geduldig met Amanda, maar toen we eenmaal getrouwd waren, begon ze Amanda’s gedrag steeds vervelender te vinden.”

“Ik had namelijk de gewoonte om plannen die ik gemaakt had met Tiffany, af te zeggen voor Amanda. Ik snap dat Tiffany dat niet leuk vond. Ze heeft aangegeven dat ze het prima vindt dat ik Amanda prioriteit maak als er iets dringends aan de hand is, verder is afspraak gewoon afspraak en dat ben ik het met haar eens. Ik probeerde dit ook uit te leggen aan Amanda, maar ze beschuldigde me ervan dat ik haar in de steek laat.”

Balans

“Het kostte veel tijd, maar ik heb een mooie balans kunnen vinden tussen Tiffany en Amanda en ik dacht dat alles goed was. Ik was zo blij en trots toen Amanda vertelde dat ze gaat trouwen. Ik had de datum meteen geblokt in mijn agenda. Een paar weken later ontdekte Tiffany dat ze zwanger was en natuurlijk was ik in de wolken, maar de uitgerekende datum van de bevalling was – je raadt het al – precies op dezelfde datum als Amanda’s bruiloft.”

“Toen ik dit aan Amanda vertelde, zei ze dat ze de datum van haar bruiloft absoluut niet gaat aanpassen. Ook zei ze dat ik al beloofd had om naar haar bruiloft te gaan, nog voor Tiffany zwanger was. Amanda’s bruiloft was ongeveer drie uur rijden van waar ik woonde, dus als Tiffany zou bevallen terwijl ik op de bruiloft was, zou het even duren voordat ik in het ziekenhuis kon zijn.”

Bevalling

“En ja hoor, op de dag van de bruiloft kreeg ik het bericht dat Tiffany haar vliezen waren gebroken. Dertig minuten voordat ik Amanda zou weggegeven. Wetende dat een bevalling uren kan duren, nam ik het risico om te blijven voor de ceremonie en direct daarna ging ik weg. Ik ging zo snel als ik kon, maar er was een ongeluk gebeurd dat het verkeer vertraagde. Tegen de tijd dat ik aankwam, was mijn tweede dochter al geboren.”

“Tiffany is ontzettend boos op me dat ze de bevalling alleen heeft moeten doen. En van andere familieleden heb ik ook gehoord dat Amanda boos op me is omdat ik niet de hele bruiloft gebleven ben. Ik weet echt niet wat ik anders had moeten doen.” Wat voor advies heb jij voor Rolf?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRa_DoubleDadX

 

Lees ook: ‘Ik heb mijn schoonouders weggestuurd tijdens een etentje’

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels