‘Mijn moeder bleek de medicatie van mijn vrouw gejat te hebben’

medicatie vrouw

‘Ze claimt dat mijn vrouw ’te afhankelijk’ is van haar medicijnen’

Lucas* en Pascalle zijn gelukkig getrouwd en hebben samen een kindje. Sinds een maand woont Lucas’ moeder bij ze in om hen te helpen met de zorg voor hun baby. Dit lijkt allemaal goed te gaan, tot op een dag blijkt dat de medicatie van Pascalle verdwenen is. Lucas gaat de confrontatie aan met zijn moeder, maar krijgt vervolgens de wind van voren van de rest van zijn familie. Op Reddit vraagt hij daarom of hij fout zat.

Medicatie

“Pascalle en ik hebben samen een kleine spruit. Sinds een maand woont mijn moeder bij ons in, en ze helpt ons met de baby”, begint Lucas zijn bericht. “Mijn vrouw heeft een héél zware angststoornis, en ze heeft daar medicatie voor nodig. Als ze haar pillen een keer niet neemt, gaat het mis'”, legt hij uit op Reddit. “Dan heeft ze middenin de supermarkt een paniekaanval, slaapt ze nauwelijks, is ze ontzettend vergeetachtig en maakt ze bijna niks af. En dan raakt ze daar weer gefrustreerd over en is ze alleen maar aan het huilen”, somt hij op. “We hebben het hier met haar dokter over gehad en ze móet gewoon elke dag haar medicatie innemen. Kortom: ze heeft het echt nodig”, legt Lucas uit.

Mysterie

Om er zeker van te zijn dat Pascalle haar medicatie niet vergeet, hebben zowel zij als Lucas een wekker ingesteld. Om 10.30 uur komt er zo steevast een signaal dat Pascalle haar medicijnen moet innemen. “Twee dagen geleden belde Pascalle me huilend op dat ze zich totaal niet op haar werk kon focussen en dat ze in paniek raakte. Toen ging er bij mij een belletje rinkelen: ik had die ochtend haar wekker helemaal niet gehoord! Ik vroeg haar of ze nog wist of ze haar medicatie had ingenomen, maar dat kon ze zich in de paniek niet meer herinneren”, deelt Lucas.

“Pascalle kon niet weg van haar werk, maar gelukkig is mijn baas heel begripvol. Ik ben snel naar huis gegaan om Pascalles medicatie op te halen, maar eenmaal thuis waren de medicijnen nergens te vinden”, legt de man uit. “Ik vroeg mijn moeder of ze wist waar Pascalles medicatie was gebleven, en ze zei héél kalmpjes dat zij ze had. Ik was wóedend. Dit is een GIGANTISCH risico voor Pascalles gezondheid.”

Dokter

“Volgens mijn moeder was Pascalle ’te afhankelijk’ van haar medicatie, en zou ze geen medicijnen moeten nemen. Daarom had mijn moeder ze gejat. Mijn moeder weet niks van Pascalles angststoornis af, dus ik vertelde mijn moeder dat ze niets te zeggen heeft over Pascalles gezondheidsproblemen.”

Wegwezen

Na overleg tussen Lucas en Pascalle hakken ze een moeilijke knoop door: “We vonden het een te groot risico om mijn moeder bij ons in huis te houden, want wat als ze weer Pascalles pillen zou pakken? Dus ik ben daarom het gesprek met mijn moeder aangegaan. Ik zei haar dat ze drie dagen de tijd had om weer terug bij mijn vader te gaan wonen en legde uit dat we haar niet meer konden vertrouwen”, deelt Lucas. Maar nu krijgt Lucas zijn hele familie over zich heen: zij zijn woedend over deze beslissing.

Wat vind jij: had Lucas de situatie anders kunnen oplossen?

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam Rapqmobile.

Lees ook: ‘De man van mijn moeder is woedend dat ik hem niet accepteer als vader’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Danilo Alvesd