Zwarte katten in dierenasiel kunnen geen baasje vinden om bizarre reden

zwarte katten

Het heeft niets met vrijdag de dertiende te maken

Hoewel een kitten superschattig is, zijn oudere katten ook leuk en lief. Gelukkig maar, want het asiel zit vol met katten die een nieuw huisje zoeken. Steeds meer mensen besluiten een huisdier uit het asiel te nemen, maar wanneer het op katten aankomt, wil niemand een kat met een zwart vachtje. Niet omdat deze katten zogenaamd ongeluk brengen, maar om een heel andere reden…

Een dierenasiel in Bristol komt niet van haar zwarte katten af.

Geen zwarte kat
Aan de Britste Metro vertelt Christine Bayka, eigenaresse van een dierenasiel, dat ál haar katten in het asiel zwart zijn. Alle katten die rood-, wit- of driekleurig zijn, hebben wel een baasje. Volgens de 67-jarige eigenaresse is er een bizarre reden waarom mensen geen zwarte katten willen adopteren. “Dat komt doordat ze niet goed te zien zijn op selfies en dat vinden de baasjes maar niks.”

Verkeerde kleur
Volgens Christine hebben zwarte katten vanwege de selfietrend veel moeite met het vinden van een nieuw baasje. “Als ik toekomstige baasjes vraag of ze flexibel zijn qua kleur, zeggen ze ‘Ja, behalve als ze zwart zijn.” Dit antwoord maakt Christine boos. “Iedereen wil selfies maken en deze op social media plaatsen. Het gebruik van Facebook is narcistisch.”

Kittenseizoen
Volgens Christine gaat het om een aanhoudend probleem. Twintig jaar geleden was het volgens haar niet zo. Ze maakt zich dan ook zorgen om het aankomende kittenseizoen. Tussen april en september planten veel katten zich voort. De asieleigenaresse vraagt daarom aan de mensen in Bristol om hun zwarte katten voor februari te steriliseren.

Lees ook: Bewezen: katten verbeteren de kwaliteit van ons leven en dít is de reden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Pexels