Yvon is er klaar mee: ‘Mijn vriend doet echt niks in het huishouden’

‘Is het teveel gevraagd dat hij af en toe het vuilnis buiten zet?’

Yvon* (32) is zeven maanden geleden gaan samenwonen met haar vriend Simon (31). Sindsdien doet zij, op een enkele uitzondering na, alle huishoudelijk klusjes. Schoonmaken, koken, afwassen… Ze is er klaar mee. Op Reddit vraagt de vrouw om advies.

Huishoudelijke taken

Yvon begint haar verhaal: “Ik zet het vuilnis buiten, en leeg altijd alle prullenbakken. Zelfs wanneer een prullenbak overstroomt, gooit hij zijn afval er nog bovenop. Ik doe de afwas, ruim de vaatwasser in en uit, maak de badkamer en keuken schoon, en schrijf de boodschappenlijstjes.”

De vrouw vervolgt: “Laatst vroeg ik hem een keer om het beddengoed te wassen, en zijn reactie was ‘Wat dan? De kussenslopen? Het dekbed?’. Na het wassen had hij bovendien de lakens 8 uur in de wasmachine laten zitten, waardoor ze helemaal vies waren gaan ruiken.”

Daarnaast houdt Yvon de agenda met al hun afspraken in de gaten. “Zelfs als ik hem herinner aan iets wat al weken gepland staat, vraagt hij nog 5 of 6 keer wat we gaan doen.”

Geen verandering

“Af en toe kookt hij wel eens en ruimt hij ook de vaatwasser in,” geeft Yvon toe. “Maar meestal komt die taak ook op mij aan. Ohja, en als ik tot laat moet werken geeft hij de kat eten.”

Ze heeft wel eens tegen Simon gezegd dat ze het vervelend vindt dat de klusjes niet eerlijk verdeeld zijn. Maar er verandert eigenlijk niks. “Ik merk dat het me dwars zit. Het voelt vervelend om honderd keer te moeten vragen of hij iets wil doen, maar ik wil het ook niet steeds voor me houden.”

Advies

“Is dit het waard om mij constant druk over te maken?”, vraagt Yvon zich af. “En als dat zo is, hoe kaart ik dit het beste aan? Is het al teveel gevraagd dat hij gewoon af en toe het vuilnis buiten zet?” Wat zou jij haar adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit deelt de vrouw haar verhaal onder de naam yumdericious.

Lees ook: Thijmen: ‘Mijn vriendin heeft me verteld dat ze eigenlijk een man wil zijn’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels