‘Ik noemde mijn zus harteloos nadat ze mijn dochters naam stal voor haar kind’

dochter

‘Ze had gewoon beide namen van mijn dochter overgenomen, maar verwisseld van volgorde!’

Drie jaar geleden beviel Sofia* van een klein meisje, Elize Anna, dat verdrietig genoeg maar negentien uur leefde. Het was een erg traumatische ervaring voor de moeder, waar ze tot op de dag van vandaag nog steeds mee worstelt. Helaas heeft de relatie met haar (ex-)vriend ook geen standgehouden, omdat ze gewoonweg niet meer bij elkaar konden zijn na het verlies van hun dochtertje.

Jongere zusje

“Mijn jongere zusje is onlangs bevallen van een dochtertje”, begint Sofia haar verhaal. “Ze hield de naam voor iedereen nog geheim, totdat ze was aangegeven bij de burgerlijke stand.” Sofia vertelt dat ze er verder niet echt over na dacht, totdat het online kwam in een aankondiging. “‘Welkom lieve Anna Elize’, luidde de aankondiging”, vervolgt Sofia. “Ze had gewoon beide namen van mijn dochter overgenomen, maar verwisseld van volgorde!” Sofia legt uit dat ze het had gesnapt als haar zusje een van de namen had overgenomen om zo haar dochter te eren, maar dit voelde voor haar als iets opzettelijks. “Het feit dat ze het voor iedereen verborgen hield, maakt het nóg erger.”

Ruzie

“Ik ging naar huis om te vragen wat mijn zusje hiermee bedoelde, waarna ze zich meteen beledigd voelde door te zeggen dat ze de namen altijd al mooi vond”, schrijft Sofia. “Ze zei dat ze de namen van mijn dochter had omgewisseld, zodat ik niet boos kon worden.” Uiteindelijk leidde de discussie tot een fikse ruzie en uiteindelijk noemde Sofia haar zusje een ondankbaar mens voordat ze wegging. “Toen ik thuiskwam, moest ik flink huilen”, vervolgt Sofia.

Te ver gegaan

“Iedereen in de familie voelt zich nu erg ongemakkelijk bij de naamkeuze van mijn zusje. Toch vinden velen dat ik te ver ben gegaan omdat ik ruzie maakte, terwijl mijn zusje herstellende was van haar bevalling.” Sofia’s moeder heeft zelfs tegen haar gezegd dat ze er nu eenmaal niks meer aan kan veranderen en dat Sofia het maar moest zien als een mooie manier om haar dochters namen in leven te houden. “Dat voelt voor mij juist nóg erger”, schrijft Sofia. “Ik sta misschien té dichtbij bij dit alles, waardoor ik het als traumatisch ervaar. Toch twijfel ik of ik te ver ben gegaan.” Wat vind jij? Is Sofia te ver gegaan?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de Available-Hearing515.

Lees ook: Man: ‘Mijn vrouw liet me alleen in het ziekenhuis na mijn motorongeluk

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels