‘Ik uitte mijn zorgen over de nieuwe vriendin van mijn ex-man’

vriendin

‘Ze vroeg me wanneer ik mijn spullen zou verhuizen, zodat mijn ex-man en zij samen in mijn huis konden wonen’

Bianca* en haar ex-man Gerard zijn ruim drie jaar gescheiden. Hoewel haar ex-man het niet wilde, zijn ze toch uit elkaar gegaan en hebben ze samen co-ouderschap. Gerard heeft altijd vijf straten verderop gewoond, zodat de kinderen konden gaan en staan waar ze wilden. Maar toen Gerard een nieuwe vriendin kreeg, veranderde alles… In dit Reddit verhaal uit Bianca haar zorgen.

Gescheiden

”Sinds mijn ex-man en ik uit elkaar zijn, doen we er samen alles aan om een gevoel van stabiliteit te creëren ondanks onze huidige gezinssituatie”, begint Bianca haar verhaal. ”Om er zeker van te zijn dat we ons allemaal op ons gemak voelen met de regelingen, hebben we twee keer per jaar gezamenlijk ‘afstemmings’ therapie.”

Nieuwe vriendin

Sinds zes maanden heeft Gerard een nieuwe vriendin genaamd Isa. ”Ik heb meteen Isa ontmoet. Ze is een hele aardige vrouw en er werd mij al snel duidelijk dat ze Gerard weer gelukkig maakt. Daarbij heeft ze ook nog een hele lieve zoon van negen jaar. We zijn allemaal heel erg dol op hem en de klik met onze kinderen zat meteen goed”, aldus Bianca.

Verrassend

Doordat het zo goed klikte met de kinderen van de Bianca en de zoon van Isa, heeft Bianca Isa’s zoon uitgenodigd om samen met haar kinderen privé-les te volgen. Dit vonden ze een goed idee, waardoor Isa’s zoon nu al een paar weken op privé-les zit met de kinderen van Bianca en Gerard. ”Iedereen is dol op hem,” laat Bianca weten.

”Vorige week zei ze echter iets verrassends tegen mij”, aldus Bianca. “Ze vroeg me namelijk wanneer ik mijn spullen zou verhuizen, zodat mijn ex-man en zij samen in mijn huis konden wonen. Ik was heel erg verbaasd en verward toen ik haar vroeg wat ze eigenlijk bedoelde: ‘Mijn huidige huis? Dit huis?’ Waarop Isa heel nonchalant antwoordde: ‘Je hebt al deze ruimte niet nodig voor drie personen. Wij hebben juist geen ruimte in ons huidige appartement.'” Toen de zoon van Isa doorhad waar het gesprek over ging, keek hij heel erg beschaamd en kon hij wel door de grond zakken.

Man cave

”Mijn kinderen en ik wonen in een huis dat ik samen met mijn ex-man heb gekocht. Mijn ex stond er tijdens de scheiding op dat ik het huis zou houden. Ook ben ik al voor de scheiding bezig met het renoveren van het huis, waardoor ik echt bezig ben om er een pareltje van te maken. Mijn ex-man woont in een appartement, waar ik ook mede-eigenaar van ben”, vertelt Bianca. Omdat haar ex hier eerder in zijn eentje woonde, is het appartement een beetje omgetoverd in een man cave. Wat waarschijnlijk de grootste reden is waarom Isa wil verhuizen.

Sms

”Later op de avond kreeg ik een sms van Isa’s zoon. Hij smeekte mij om zijn moeder te vergeven en dat het hem spijt. Hij vroeg me daarnaast ook om het alsjeblieft niet tegen mijn ex-man te vertellen. Ik voel me vreselijk, maar ik denk dat ik het mijn ex wél moet vertellen zodat hij dit kan afhandelen.” Vind jij dat Bianca het haar ex-man moet vertellen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam lowstakes_orisit

Lees ook: Vrouw in dubio: ‘Ik wil niet dat de zoon van mijn partner bij ons komt wonen’

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels