‘Mijn man zou op de kinderen passen, maar kwam dronken thuis’

vader dronken

De man belandde op een feestje en liet de kinderen alleen

Merel* en Teun hebben al elf jaar een gelukkige relatie. Bovendien hebben ze hun liefde bezegeld met twee kindjes, de 3-jarige Lieve en de 5 maanden oude Kyan. Toen Merel vorige week aan het werk was, zou Teun bij de kindjes blijven. Hij belandde echter op een feestje, liet de kinderen alleen en kwam dronken thuis… 

Oppassen

Het begon allemaal vorige week. Merel en Teun hebben afgesproken dat wanneer Merel niet thuis is, Teun op de kinderen past en leuke dingen met ze gaat doen. Ze zijn al eens naar de speeltuin en het zwembad geweest en hebben samen een film gekeken. Het ging allemaal goed, tot vorige week vrijdag.

“Teun moest op onze kinderen passen nadat hij ze rond 15:00 uur had opgehaald van de kinderopvang”, begint Merel haar verhaal. “Ik moest die dag werken, dus ik was pas laat thuis. Toen ik hem even belde tijdens mijn dienst vroeg ik hem hoe het ging. Hij vertelde me dat hij rond 16:30 uur nog even bij de kinderen had gekeken en dat ze zich prima vermaakten. De kleinste, Kyan, lag immers heerlijk in de box te slapen.” Blijkbaar had Teun het te druk met andere dingen, want hij ging na het belletje van Merel met buurt-vrienden drinken in de straat.

Puinhoop in huis

“Toen ik ’s avonds rond 19:30 uur thuiskwam, was het een puinhoop in huis. Er was geen eten klaar gemaakt en de kinderen waren alleen. Ik belde meteen mijn man op om te vragen waar hij was, maar hij nam niet op. Ik stuurde een berichtje naar zijn vriendengroep met de vraag waarom hij de kinderen zo’n lange tijd zonder toezicht had achtergelaten”, schrijft Merel. De vrienden van Teun waren ook op het feestje in de straat. Zij lazen de berichten. Teun ook, maar hij negeerde ze. “Ik begreep niet hoe hij zoiets had kunnen doen. De ergste scenario’s spookten door mijn hoofd. Ik wilde hem opzoeken, maar ik kon niet weg van huis, want ik wilde onze kinderen niet nog langer alleen laten.”

Dronken thuiskomen

“Rond 22:00 uur kwam hij dronken en pissig thuis. Hij schreeuwde tegen me, omdat hij vond dat ik hem in verlegenheid had gebracht in het bijzijn van zijn vrienden. Ik zei dat hij kon vertrekken, ook al wist ik dat hij nergens heen kon en geen geld had”, vertelt ze. Teun en Merel zijn net verhuisd naar de andere kant van het land, dus hebben ze weinig familie en vrienden in de buurt. “Ik heb huilend mijn moeder gebeld om haar het verhaal te vertellen. Ze zegt dat ik het te streng heb aangepakt en dat ik hem niet zomaar het huis uit kan zetten. Ik snap dat, maar ik ben zo boos op hem. Ik weet nu niet wat ik moet doen… Wat vinden jullie ervan?”, aldus Merel.

*Alle namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Practical-Elk-6715.

Lees ook: ‘Is het asociaal dat ik mijn auto niet wilde verplaatsen voor mijn buren?’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels