‘Ik wil mijn verlovingsfeest niet vieren met mijn niet-verloofde zusje’

verlovingsfeest

‘Ze heeft kort na mijn verloving een ‘belofte ring’ gekregen’

Kim* is een tijdje geleden verloofd met haar vriend Peter. Haar zusje Linda heeft al 12 jaar een relatie met Stefan, maar is nog steeds niet verloofd. Nu heeft Stefan, Linda na de verloving van Kim en Peter een ‘belofte ring’ gegeven, waarna ze samen met Kim en Peter een verlovingsfeest willen geven. Kim is het hier echter niet mee eens, aangezien ze niet eens écht verloofd zijn. Op Reddit doet ze haar verhaal. 

Verlovingsfeest

“Ik ben net verloofd met mijn partner Peter, waar ik vier jaar samen mee ben”, begint Kim haar verhaal. “Mijn ouders waren zo blij dat ze ons hebben beloofd dat wij een verlovingsfeest krijgen. Ze betalen alles, maar willen dan wel een gezamenlijk verlovingsfeest voor ons en mijn zus Linda en haar vriend Stefan.”

Kim legt echter uit dat ze het hier niet mee eens is, omdat Linda en Stefan niet eens verloofd zijn. “Ik heb hier écht een probleem mee”, legt ze uit.

Belachelijk

“Linda gaat al 12 jaar met Stefan. Hij heeft haar kort na mijn verloving met Peter een ‘belofte ring’ gegeven. We zijn allemaal eind 20, begin 30, dus iedereen behalve mijn zus en mijn ouders vinden het belachelijk”, gaat Kim verder. “Ik heb door de jaren heen veel gesprekken gehad met Linda. Deze gesprekken kwamen eigenlijk allemaal neer op: ‘Kijk, als Stefan met je zou willen trouwen, dan gaat hij wel een keer op een knie voor je.’ Maar het duurt nu al zó lang. Ik was allang weggegaan.”

Trouwplan

“Ik ga er dan ook vanuit dat ze deze belofte ring zag als een soort van ‘verlovingsring’, want ze behandelt Stefan nu net als haar verloofde – zo noemt ze hem ook. Mijn verloofde nam daarom contact met Stefan op omdat hij in de war was en vroeg hem of ze nou wél verloofd zijn. Stefan vertelde hem meteen dat dat niet het geval was. Ondanks dat alles laat Linda iedereen haar ring zien en maakt zelfs al een trouwplan”, vervolgt Kim.

Advies

Kim vindt het heel erg voor haar zusje, maar weet ook niet wat ze ertegen kan doen. “Ze is een volwassen vrouw en ik vind niet dat ik herrie moet gaan schoppen. Ik heb mijn hele leven rekening moeten houden met mijn zusje en haar overal bij moeten betrekken, en ik hoopte nu echt dat mijn verloving ook echt mijn verloving zou zijn”, legt Kim uit.

“Ik heb liever helemaal geen verlovingsfeest dan dat ik meega in deze illusie. Mijn verloofde heeft liever zo’n raar feest dan helemaal geen feest en mijn ouders verklaren me voor gek en noemen me egoïstisch. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Kim adviseren?

*Kim is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum doet ze haar verhaal onder de naam SeasonBree. 

Lees ook: ‘Ik wil mijn vriendin verlaten nadat ze te ver is gegaan, maar ze is zwanger’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels