‘Ik wil verhuizen zodat ik niet naast mijn schoonmoeder woon’

schoonmoeder

‘Maar mijn verloofde wil dat niet’

Kaat* is van plan samen te wonen met haar verloofde Teun. Hij wil graag dat Kaat bij hem intrekt, maar dat ziet ze eigenlijk niet zitten. Teun woont namelijk pal naast zijn moeder en Kaat wil eigenlijk het liefste zo ver mogelijk bij haar vandaan wonen. Op Reddit vraagt ze om advies.

Schoonmoeder

“Mijn verloofde en ik willen graag samenwonen. Hij heeft al een huis, dus het zou een logische stap voor mij zijn om bij hem in te trekken. Het probleem is echter dat zijn moeder recht naast hem woont. Ik kan over het algemeen prima met mijn schoonmoeder overweg, maar we hebben niet de beste band. Als ik bij Teun thuis ben, merk ik ook dat mijn schoonmoeder veel over de vloer komt. Ze kijkt ook regelmatig over de heg en vraagt, als ik alleen thuis ben bij Teun, vaak waar haar zoon is en of ik hem kan langs sturen”

Verhuizen

“Ik heb het al even met Teun besproken en ik heb aan hem gevraagd of hij tegen zijn moeder wil zeggen dat wanneer ik bij hem intrek, ze ons wat meer privacy moet gunnen. Eigenlijk wil ik het liefst een ander huis zoeken met Teun ver weg van zijn moeder, maar ik weet niet zo goed hoe ik dit moet aankaarten. Ik ben bang dat hij dan zegt dat ik drama veroorzaak of me aanstel.”

Wat nu?

“Teun heeft een goede band met zijn moeder en is natuurlijk niet voor niks naast haar gaan wonen, maar ik zie het eigenlijk echt niet zitten. Is het onredelijk om aan hem te vragen of hij wil verhuizen?” Wat vind jij van Kaats situatie?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam Organic_Series_5148.

 

Lees ook: ‘Ik ga niet naar de tweede bruiloft van mijn broer’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Matt Reiter