Tijd om te dansen! Van déze dans word je slimmer

dansen

Wij gaan meteen een dansje wagen…

Dans jij regelmatig door het huis heen als je je favoriete nummer op de radio hoort? Of zit je zelfs op dansles? Dan word jij vast blij van dit nieuws. Uit onderzoek blijkt dat je slimmer kunt worden door te dansen!

Ja echt!

Swingen
Een beetje dansen is niet alleen goed voor je humeur, maar het geeft je gezondheid ook nog eens een boost. Zo blijkt uit recent onderzoek. Dit geldt niet voor alle danssoorten. Dansen is sowieso gezond, maar als je jezelf slimmer wilt dansen, moet je gaan salsadansen. Zo blijkt uit gegevens van het programma The Truth About Getting Fit.

Test
In het programma nam een groep vrijwilligers de proef op de som. De Conventry University nam het geheugen en de focus van de participanten onder de loep door middel van een test. Vervolgens kregen de vrijwilligers een salsales van dertig minuten. Na deze les kregen de participanten weer precies dezelfde test. De deelnemers scoorden aanzienlijk beter op de test na het dansen. Na slechts één salsales konden de dansers zich vijftien procent beter focussen, was hun geheugen met achttien procent verbeterd én lukte het hen acht procent beter om dingen sneller te begrijpen.

Resultaten
De resultaten waren verbazingwekkend. Zo stond Professor Michael Duncan versteld van de bevindingen. “Tijdens een dansles ben je niet alleen fysiek actief bezig, maar je werkt ook aan je coördinatie. Je moet nadenken over alle stapjes die je gaat zetten. Je moet ritmegevoel hebben en choreografieën onthouden. Het onder de knie krijgen van al deze processen zorgt ervoor dat je geheugen en focus verbetert.” 

Goed, wij geven ons meteen op voor een salsales.

Lees ook: Deze ballerina heeft de liefste danspartner ooit 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Countryliving, Libelle | Beeld: Pexels