Deze kamerplanten doen het prima op de donkere plekken in je huiskamer

Niet alle kamerplanten hoeven in de zonnige vensterbank te staan

De kamerplanten in je vensterbank genieten volop van de zon, maar die aan de andere kant van de kamer staan soms maar een beetje zielig op dat toch wel minder zonnige plekje. Het kan dat planten op deze onfortuinlijke plek het lootje leggen, omdat ze nu eenmaal meer zon nodig hebben. Betekent dat dat je die ene donkere hoek niet kunt verfraaien met wat groen? Welnee, er zijn genoeg kamerplanten die een donker hoekje waarderen. 

En de kamerplanten zijn nog mooi ook.

Calathea

Deze prachtige plant bevat een mooi patroon van roze, gele en witte kleuren en fleurt daarmee ook dat donkere plekje in je woonkamer op. Deze plant doet het niet alleen goed op een donkere plek, maar deze plant hoort juist op een donkere plek. Te veel zonlicht zorgt ervoor dat de prachtige kleur van de bladeren vervagen. 

Lepelplant

Wil je een donkerder plekje in je huis opfleuren, maar wil je ook een plant die niet meteen doodgaat wanneer je die vergeet water te geven? Dan is de lepelplant wel wat voor jou. Hij doet het goed met weinig licht en hij hoeft ook niet zoveel water.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Super mooi deze bloem 😍 #spathiphyllum #lepelplant #bloem

Een bericht gedeeld door Ciara Collins (@collinsciara_) op

Dracaena draco

Het is een hele mond vol, maar deze plant wordt ook wel de drakenbloedboom genoemd, wat volgens ons toch net wat makkelijker uit te spreken en te onthouden is. Deze plant wil juist op een donkere plek staan, want zonlicht kan de drakenbloedboom juist beschadigen. Wel moet-ie af en toe wat zon krijgen, maar een donkere plek kan deze plant goed hebben.

Aglaonema

Dit plantje heb je vast weleens eerder gezien. Deze plant doet het prima met weinig zonlicht en daarom kun je ‘m best op een wat donkere plek zetten. Bovendien verpest je deze plant niet zo snel en daarom is-ie perfect voor beginners. Het is eigenlijk een beetje de fiets met zijwieltjes onder de planten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Mau cari tanaman yg cocok buat lowlight? #aglaonema atau #chineseevergreen ini cocok banget. _ #plantrophy

Een bericht gedeeld door 🌿 tanaman hias | house plant (@plantrophy) op

Aspidistra elatior

Deze groene ietwat robuust ogende plant is eigenlijk een heel makkelijk te onderhouden plant. Deze plant heeft niet veel licht nodig om te overleven en daarnaast kan de Aspidistra elatior ook nog eens erg goed tegen zowel warmte als kou.

Lees ook: Je gebruikte theezakje weggooien is zonde! Leg het in de tuin en kijk wat er gebeurt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash