We zijn in de war: blijkbaar wil een kat helemaal niet dat je ‘m aankijkt

kat

Het zijn ook wel divaatjes, hè

Hoewel kattenmensen nooit zomaar hondenmensen zullen worden, is het algemene kennis dat katten wat vaker divagedrag vertonen dan honden. Een hond kun je gewoon in de ogen aankijken, maar blijkbaar vindt je kittige vriendje dat dus helemaal niets.

Het zorgt er juist voor dat-ie je minder leuk vindt.

Aankijken

Ze gaan lekker hun eigen gang, kunnen dagen de hort op zijn en kunnen poeslief voor de dag komen als ze zin hebben in een snack. Het mag duidelijk zijn dat katten er hun eigen agenda op nahouden. Hoewel ze jou, hun baasje, best lief vinden, willen ze alleen niet dat je ze in de ogen aankijkt.

Agressief

Oogcontact maken met je kat zorgt ervoor dat je kat zich gedomineerd voelt. En als katten ergens niet van houden is het wel dat iemand ze onder de duim heeft, aldus de website Feline Forever. “Als je je blik vaak afwendt van je kat, kan het dat het beestje denkt dat hij of zij de dominantie partij in de relatie is. Om deze reden vinden katten het niet altijd prettig als je wel lang oogcontact met ze houdt. Ze kunnen er zelfs agressief van worden.” De website raadt mensen daarom ook aan om niet te veel oogcontact te maken met een kat die je niet kent.

Wél oogcontact maken

Bovenstaande klinkt natuurlijk een tikkeltje extreem en dat is het eigenlijk ook wel. Er zijn namelijk ook genoeg katten die wél graag oogcontact met je willen maken. Dit zijn vaak de lieve en huiselijke katten. Ze beginnen te miauwen en je te plagen omdat ze juist graag gedomineerd door je willen worden!

Lees ook: Dít is waarom je je kat elke dag uit zou moeten laten

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Feline Forever, Her | Beeld: Pexels