Bedankt mam: onderzoek bevestigt dat we intelligentie van onze moeder krijgen

intelligentie

Stiekem wist je moeder dit al lang 

Je hebt de neus van je vader, je oren lijken sprekend op die van je oma en je intelligentie heb je van…? Je moeder! Tenminste, als we onderzoek mogen geloven. Een groep onderzoekers beweert namelijk dat kinderen hun intelligentie van hun moeder krijgen.

Het bewijs liegt er niet om.

Genen

Heb je het gevoel dat jij later slimme kids op de wereld gaat zetten? Of heb je al kinderen en zijn ze slim? Dan mag je je als moeder best een klopje op de schouder geven. Uit onderzoek van Psychology Spot blijkt namelijk dat kinderen intelligentie van hun moeder krijgen. De studie toont aan dat mensen met -het is een ingewikkeld woord- geconditioneerde genen worden geboren. Hoe deze genen werken, ligt er maar net aan of je ze van je vader of van je moeder hebt. En wanneer het op je intelligentie aankomt, zijn het de genen van je moeder die werken.

Vaders

Als kind kun je ook intelligentiecellen van je vader erven, maar hier heb je echt niet zoveel aan. “Als je het intelligentiegen van je vader erft, wordt het gedeactiveerd”, aldus het onderzoek. “Uiteraard zijn er ook genen die juist worden geactiveerd als het van de vader komt.”

X Chromosoom

Nog een ander bewijsstuk heeft te maken met het X chromosoom. Intelligentiegenen bevinden zich in het X chromosoom. Aangezien vrouwen hier twee van hebben, is het twee keer zo waarschijnlijk dat het kind de intelligentie van zijn of haar moeder krijgt.

Lees ook: Moeder onthult trucje om je kind te leren je niet te onderbreken

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels