Dít is waarom je je kat elke dag uit zou moeten laten

kat
Het is een heel belangrijke reden

Wanneer je zelf een kat hebt, kan het maar zo dat je weleens jaloers naar het dier hebt gekeken die zo lekker in de vensterbank in het zonnetje ligt. Heerlijk, zo’n lui leventje. Maar dat luie leventje kan blijkbaar ook z’n tol eisen…

Tijd voor een ommekeer!

Beweging
Je zou het misschien niet denken, maar 50 procent van de katten heeft overgewicht! Een serieus probleem, als je het de Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSCPA) vraagt. Daarom adviseert de organisatie dat je vaker met je kat beweegt, op dezelfde manier zoals hondeneigenaren ook met hun huisdier bewegen.

Gewicht
Uit cijfers blijkt dat 10 procent van de katten in het Verenigd Koninkrijk nooit alleen buitenkomt. Net zoals voor mensen geldt dat overgewicht ongezond is, geldt dat natuurlijk ook voor katten. Uit onderzoek van People’s Dispensary for Sick Animals blijkt zelfs dat tegen 2019 er meer honden, katten en konijnen met overgewicht zijn, dan er gezonde dieren zijn. Harde cijfers tonen zelfs aan dat de helft van de katten overgewicht heeft.

Uitlaten
“Hondeneigenaren snappen heel goed dat hun hond moet bewegen”, vertelt dierenarts Caroline Vilches Romo aan Metro. “Alleen katteneigenaren kijken vaak niet op diezelfde manier naar hun kat.” Daar moet volgens de arts verandering in komen. Het zou daarom verstandig zijn om je kat elke dag uit te laten. Hierbij hoef je je kat niet aan de riem te doen, zoals bij honden. Katten kunnen hier zelfs van in de stress raken. Maar het is wel goed om elke dag met je kat te bewegen, zoals ook gebeurt bij het uitlaten van een hond. Bedenk bijvoorbeeld oefeningen en doe dit meerdere keren per dag, net zoals dat een hond meerdere keren per dag uitgelaten moet worden voor beweging.

Lees ook: Overweeg je een hond te nemen? Zóveel kost een viervoeter je

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Metro | Beeld: Pixabay