Om je ogen uit te kijken: dit zijn de kleurrijkste steden ter wereld

steden

Alsof je een Disney-wereld inwandelt

Van kleur worden we vrolijk, door de droogte is er momenteel niet zoveel pracht en praal te bewonderen in Nederland. Het prachtige groene gras heeft plaats gemaakt voor dorre sprietjes. Kun je wel wat kleur gebruiken en snak je naar vakantie? Gan dan naar een van deze steden.

Voor een aantal van deze prachtige steden kun je gewoon in Europa blijven

Cinque Terre, Italië

De vijf felgekleurde dorpen in het Noord-Westen van Italië, staan ook wel bekend als Cinque Terre. Je ziet er oogstrelende huizen bij een prachtige omgeving. De dorpjes liggen vlak bij Bologna, Genua en Firenze.

📍 Cinque Terre, Italy 🌅 📷 @cbezerraphotos

Een bericht gedeeld door Magical Places To Travel (@magicplacestotravel) op

La Boca, Buenos Aires Argentinië

De bont gekleurde visserswijk La Boca in Buenos Aires is zeker een plek om te bezoeken als je de gelegenheid hebt. De straten zijn niet alleen prachtig om te zien, maar je vindt er ook nog eens de leukste restaurants.

 

Menton, Frankrijk

Viva la France! En waar kun je dat beter vieren dan in het snoezige stadje Menton. Menton ligt vlak voor de Italiaanse grens. Menton staat bekend om z’n Limoncello, dus zeker het proberen waard als je er bent!

Willemstad, Curaçao

In de hoofdstad van Curaçao kun je lekker Nederlands praten. Op deze Caribische Parel kun je de leukste, gekleurde huisjes vinden.

Burano, Venetië, Italië

Het schilderachtige eilandje Burano mag je niet overslaan als je in Venetië bent. De kleuren vullen niet alleen je ogen, maar ook je hart. Stap met je geliefde in een typische gondola en geniet van elkaar en van de kleurrijke omgeving.

✨🇮🇹 #Burano dall’alto #Venezia ✨🇮🇹 Photo by: @sebastianmzh

Een bericht gedeeld door 🇮🇹 Italia 🇮🇹 (@italian_places) op

Kaapstad, Zuid-Afrika

Kaapstad, de stad waar tal van modellen naartoe gaan in de zomer om te werken aan hun portfolio. Niet zo gek, aangezien het er bruist van vrolijke mensen, je de natuur in kunt gaan en er veel Instagramwaardige plekken zijn om te zoeken. Waaronder de vrolijk gekleurde buurtjes!

Melbourne, Australië

G’day Mate! Veel toeristen die naar Australië reizen, gaan naar Sydney toe, maar je mag Melbourne niet overslaan! Niet alleen omdat je er naar hartenlust kunt eten, maar ook vanwege de kleurrijke strandcabines op Brighton Beach.

 

Chefchaouen, Marokko

Is je lievelingskleur blauw? Reis dan af naar de prachtige stad Chefchaouen in Marokko! Deze plaatst is een ware treikpleister door haar indigoblauw gekleurde huizen.

Wroclaw, Polen

Denk jij bij het horen van Oost-Europa aan grauwe taferelen uit de Sovjet-tijd? Dan zit je er helemaal naast. Het Poolse Wroclaw is daar het juiste voorbeeld van. Met elegante herenhuizen die diverse kleuren hebben, is het een van de kleurrijkste steden van Europa!

 

Nyhavn, Kopenhagen, Denmarken

Reis eens af naar het geboorteland van Hans Christian Anderson om prachtige havens en kleurrijke huizen te bewonderen. Sla de haven Nyhavn vooral niet over! Daar vind je de vrolijkste kleuren.

 

Lees ook: Dit zijn de 5 goedkoopste vakantielanden in Europa

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle Belgie | Beeld: Pixabay