Met dit geheime ingrediënt blijven je bloemen langer mooi

bloemen

Nooit meer een verwelkt boeket op tafel!

Niets zo vervelend als een dure bos bloemen die na een paar dagen al verwelkt is. Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je bloemetjes langer meegaan? Wij hebben de gouden tip voor je. Het is een ingrediënt dat je waarschijnlijk niet meteen aan bloemen koppelt, maar het werkt echt!

Koppie erbij

Soms lijken je bloemen er gewoonweg geen zin in te hebben, ook al zorg je ervoor dat ze telkens voeding en vers water krijgen. Hangende bloemen dragen natuurlijk niet bij aan het kleurrijke plaatje dat je op je eettafel wilt creëren. Gelukkig is er een simpel ingrediënt dat je aan de vaas kunt toevoegen om ervoor te zorgen dat je bloemetjes hun koppie erbij houden. Grote kans dat je het al in huis hebt!

Twee tips

Het geheime ingrediënten voor een lang leven van je bloemen is wodka. Gooi je een shotje wodka bij het water waar je bloempjes in staan, dan zul je zien dat ze langer meegaan. Het hoge percentage alcohol dat in wodka zit, zorgt ervoor dat de bacteriën in het water worden gedood. Het water en je bloemen blijven dan dus langer fris. Kleine moeite, grote verbetering.

Er is overigens nog een andere tip waarmee je ervoor zorgt dat je bloemen langer mooi blijven. Suiker heeft namelijk hetzelfde effect als bloemenvoeding. Giet je dus een shot wodka en een beetje suiker bij het bloemenwater, dan weet je zeker dat je bloemetjes zo lang mogelijk in je huis zullen stralen.

Lees ook: Droogbloemen in huis? Dit zijn vier dingen waar je op moet letten

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash, Uljana Maljutina