Lize Korpershoek laat van zich horen na kritiek over abortus-column

Lize

‘Hoe meer mensen publiekelijk over de column vallen, hoe meer mensen die dit nodig hebben het zullen lezen’

Lize Korpershoek – de vriendin van Tim Hofman – heeft veel kritiek over zich heen gekregen nadat ze een column had geschreven in Flair over haar abortus. Zo kreeg ze afgelopen zondagmiddag onder meer kritiek van Yvonne Coldeweijer en Maxime Meiland. En hoewel het in eerste instantie leek alsof Liza de kritiek negeerde, slaat ze tóch terug. 

Column

“Terwijl verdovende vloeistof via een infuus mijn aderen instroomt, bied ik in mijn gedachten mijn excuses aan het hompje cellen in mijn baarmoeder. ‘Sorry ik ben nog niet klaar voor jou, ooit wel, maar nu nog niet”, luidde het stukje uit de column die inmiddels viraal is gegaan en bakken met kritiek heeft gekregen. Volgens juicekoningin Yvonne Coldeweijer sprak Lize over een abortus alsof het een ‘modeverschijnsel’ was. Maxime Meiland noemde het ’truttigheid ten top’.

Abortus

Lize heeft in 2012 een abortus gedaan, zo laat ze weten in de column. Zo omschrijft ze ook dat het een hele moeilijke periode voor haar was en dat er maar één familielid was die haar steunde. Maar niet alleen daar vertelt ze openhartig over. Zo schrijft ze over de veroordelende reacties, de bedenktijd voor abortus en over de eenzaamheid die de gebeurtenis met zich mee heeft gebracht.

Reactie

Hoewel het leek alsof Lize de kritiek aan zich voorbij liet gaan, gaf ze afgelopen zondag toch een reactie. “Hoe meer mensen publiekelijk over de column vallen, (en mijn woorden in een context plaatsen die hun saaie verhaal dient) hoe meer mensen die dit nodig hebben het zullen lezen. Thanks schatten!!”, schrijft ze op Twitter.

Flair

In Flair delen meerdere vrouwen hun abortus-verhaal om het taboe over abortus te doorbreken. Onder #stophetzwijgen delen verschillende vrouwen hun verhaal. Hoofdredacteur Marije Veerman zegt het volgende hierover: “Elke abortus heeft een verhaal. En elk verhaal telt.”

Lees ook: Roxeanne Hazes over familiesituatie: ‘Het voelt soms ook wel een beetje eenzaam’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: BrunoPress