‘Mijn vriendin heeft dronken met een vriend van haar broer gezoend’

vriendin

Met een mond vol tanden stond hij tegenover zijn vriendin die net had toegegeven dat ze eigenlijk vreemd is gegaan

Ron* en zijn vriendin Lana zijn al twee jaar samen. Lana werkt in de zorg, waardoor ze het altijd druk heeft. Ze gaat daarom ook graag uit en doet leuke dingen als ze vrij is. Iets wat Ron helemaal begrijpt en ook niet erg vindt. Maar als Lana een paar weken geleden opstap gaat, gebeurt er iets wat Ron niet kan waarderen. Op Reddit doet hij zijn verhaal. 

Vriendin

“Lana ging een paar weken geleden opstap met een vriendin die ze al een tijdje niet had gezien”, begint Ron. “Ik ging niet mee omdat mijn training tot laat in de avond doorging. Het plan was daarom ook dat ik hun na mijn training op zou halen.” Ron was uiteindelijk rond half elf klaar met trainen, ging even snel langs huis om te douchen en berichtte Lana daarna of hij ze al kon ophalen.

“Rond 1 uur ’s nachts berichtte Lana me terug dat ze nog niet klaar waren. Prima, dacht ik. Dan ga ik nog even een serie kijken”, legt Ron uit. “Maar na 45 minuten had ze nog steeds niks van zich laten horen en antwoordde ze ook niet meer op mijn berichtjes. Voordat ik het wist belde haar vriendin mij om te vragen of ik ze kon ophalen.”

Achterdochtig

Ron hield z’n hart al vast hoe hij Lana zou aantreffen. “Mijn vriendin was zo dronken dat ze nauwelijks bij bewustzijn was”, vervolgt hij. “Ik til haar in mijn auto en besloot om haar maar naar haar moeder te brengen. Ik heb haar in haar bed gestopt en haar vriendin naar huis gebracht. Onderweg naar haar huis vroeg ik hoe ze het hadden gehad. Ze zei dat het een gezellige avond was en verder hebben we er niet meer over gepraat”, schrijft Ron.

“Eenmaal thuis – rond 3 uur – ging ik naar bed. Maar tot mijn grote verbazing werd ik om 5 uur ’s ochtends wakker gebeld. Ik miste het telefoontje en toen ik op mijn mobiel keek zag ik allemaal lieve berichtjes van Lana.” Ron vond dit best vreemd en werd een beetje achterdochtig. “Dit had ze nog nooit gedaan. Ze is normaal nooit echt aanhankelijk. De laatste maanden is ze sowieso een beetje kortaf tegen me en zien we elkaar niet veel.”

Gedrag

“Een paar uur later werd ik weer wakker en leek het alsof haar gedrag helemaal was omgeslagen”, vervolgt Ron. “Ze was ineens heel aanhankelijk en had het zelfs over trouwen! Een dag later vroeg ze of ik langs wilde komen, iets wat ik natuurlijk niet afsloeg.” Ron dacht dat ze hem gewoon wilde zien voordat ze ging werken, maar eenmaal binnen vertelt Lana dat ze iets aan hem moet vertellen.

“Ze vertelde me dat haar vriendin haar een berichtje had gestuurd en haar vertelde dat ze met een van de vrienden van haar broer had gezoend. Lana vertelde me dat ze er niks meer van wist. Ze vertelde dat het blijkbaar een korte zoen was en dat zij degene was die terugtrok. Daarna gaf ze me twee opties: ik ging bij haar weg óf we zouden het er nooit meer over hebben!”

Meer weten

Met een mond vol tanden stond Ron daar tegenover zijn vriendin die net had toegegeven dat ze eigenlijk vreemd is gegaan. “Ik vroeg haar van alles, maar elk antwoord die ze gaf was: ‘ik weet het niet’. Ik werd steeds bozer en besloot om naar huis te gaan. Elke keer als ik erover begin zegt ze dat ze er niet over wil praten. Toch vreemd, want toen ik een keer met mijn ex praatte ging ze er maandenlang over door.”

“Nu zijn we een paar dagen verder en weigert ze nog steeds om erover te praten. En dat terwijl ze wel heel lief voor me is. Ik heb het gevoel dat ze meer weet dan dat ze laat merken.” Wat denk jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam Commercial_Smell_964.

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: iStock